Mikko Rönnholm

HARVINAISTA HERKKUA

IlAHDUTTAVAA KRIITTISYYTTÄ 20210905

Lehdistössä on vallinnut käytäntö, ettei toista journalistia vielä vähemmän omia tekoja tarkastellaan kriittisesti.

Päätoimittaja Kari Vainio, joka on jäämässä elkeelle, jaksoi muistella menneitä tärkeitä asioita: Pernon telakan tapahtumia. Lainaan pääkirjoittajaa:

Häkämiehellä ja häntä ministerinä seuranneella Jan Vapaavuorella (kok) on ansionsa maakunnan yhteisrintaman hioutumisessa. Molemmat suhtautuivat lähes vihamielisesti risteilijäbisnekseen, eikä heillä ollut esittää mitään vaihtoehtoisia toimintamalleja. Rivien Varsinais-Suomessa oli pakko tiivistyä yli puoluerajojen.
Varmemmaksi vakuudeksi Vapaavuori oli asettanut vielä vuorineuvos Ole Johanssonin työryhmän, jonka tehtävänä oli kirjoittaa ministeriötä myötäilevä raportti siitä, että meriteollisuuden tulevaisuus on offshoressa ja arktisessa merenkulussa. Johanssonin työryhmää ei Häkämiehen kirjassa mainita.
Kuka oikeasti pelasti Turun telakan? Tuskin kukaan yksin, sattumallakin oli osuutta. Bernard Meyer viime kädessä. Maakunnan naisten ja miesten lisäksi osuutta oli ennen kaikkea Royal Caribbeanin varatoimitusjohtajalla Harri Kulovaaralla sekä Finnveran edustajana STX Finlandin hallitukseen tulleella Lauri Ratialla .
Myös Vapaavuoren pää kääntyi vuoden 2013 aikana. Siitä Helsingin Sanomat teki sankaritarinan eduskuntavaalien alla tammikuussa 2015.
Vaalimenestystä varmisteltiin vielä toisella jutulla. Huhtikuussa, neljä päivää ennen vaaleja Vapaavuori kertoi, että veronmaksajat saavat rahansa, kun Meyer ostaa lähiviikkoina loputkin Turun telakan osakkeista.
Tämäkin uutinen varmistettiin vuodolla. Kauppalehti kertoi sen päivää ennen muita.

Erittäin merkittävää on, että tosiasioista pidetään kiinni ja niiden vääristämisiä korjataan. Tuohon paikalliseen yhdistyneeseen rintamaan kuului telakan henkilökunta ja kaikki paikalliset voimat kuten Kari Vainio kirjoittaa.
Mutta kyllä Turun telakalle tärkeää oli myös globalisaatio eli maailman risteilymarkkinoiden voimaksi buumi ja Suomen  kuuluminen Euroopan Unioniin. Ne olivat välttämättömiä edellytyksiä  Meyerin telakan tulolle Turkuun.

Toinen huippujuttu  oli HS Vision vetäjän leipätyökseen visionäärin Tuomas Niskakankaan tunnustus, että hän ei osannut arvioida oikein.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Mielenkiintoinen oli myös ’TS Puheenvuoro’ kirjoitus 14.6.2021. Jonka kirjoitti, erittäin vähän arvostamani, Anders Blom. Otsikkona oli ’Periaatepäätös moraalisen rappion torjumisesta’.
    Aiheena oli korruptio. Esim. kunnissa ja muualla ” hyvien” veljien seurakunnissa.
    Ei tainnut kiinnostaa ketään, kaikkihan sen hyväksyy, antaa
    Andersin pamlata, vaietaan hänetkin, eikä kommentoida.
    Kaiken maailman tohtoria ja rohvessooria samassa blommassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa