Mikko Rönnholm

Haloo Suomi Rehnillä on asiaa

Ollli Rehn rohkeana FT 20210509

Olli Rehnin noteeraus on nousussa. Häntä kuullaan Euroopassa entistä useammin. Nytkin hän on FT:ssa (Martin Arnold Frankfurtissa)    Eurooppa päivän kunniaksi   rohkeasti suosittelemassa,  EKP:n inflaatiotavoitteeseen voitaisiin  suhtautua jenkkien Fedin tavoin joustavammin.

Euroopan keskuspankin tulisi seurata Yhdysvaltain keskuspankin johtoasemaa hyväksymällä inflaatiotavoitteensa ylitys tasaamaan vuosien hidasta hintakasvua, sanoi yksi sen korkeimmista virkamiehistä. Olli Rehn, joka istuu EKP: n korkoa säätävässä neuvostossa Suomen keskuspankin pääjohtajana, kertoi Financial Timesille, että euroalueen työmarkkinoiden ja maailmantalouden muutokset ovat heikentäneet palkkainflaatiopaineita ja tarkoittaneet, että ”talous selviytyy alhaisemmasta työttömyystasosta . . . ilman nopeaa inflaatiota ”. ”Jos näin on, taloudellisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin näkökulmasta on järkevää hyväksyä tietty [inflaation] ylitysjakso samalla kun otetaan huomioon alittamisen historia”, Rehn sanoi. ”Siksi hintavakauden lisäksi keskittyminen täyteen tai maksimaaliseen työllisyyteen on järkevää nykyisessä matalamman luonnollisen koron yhteydessä.”

Kun tätä näkemystä vertaa Suomessa käytyyn jankkaukseen budjettiraameista, niin tuntuu siltä, että Olli Rehnin ei ole Suomessa kuulta. Ja voi se olla niinkin, että nykyisin ollaan talouspolitiikassa kuten aikoinaan ulkopolitiikassa oli tapan, että kotimaisesta yhden totuuden linjasta voi poiketa vain ulkomaisissa lehdissä.

Ehkä viesti kantautuu Suomeenkin ja täällä ymmärretään samassa FT:ssä olleita arvioita  elvytyspaketin suuremmasta taloudellisesta merkityksestä.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa