Mikko Rönnholm

Frankensteinin vangit

Trumpin Jamboree Luce FT 20200826

Edward Luce analysoi FT:ssä USA:n konservatiivien tilaa. Grand Old Party on alistettu Donald Trumpille.

Jamboree on partiolaisten suuleiri ja sen alkuperä voi olla swahilin  kielen   jam boo eli  Hello tervehdys.   Myös ylellisistä juhlista on puhuttu jamboreena. Ehkäpä Luce tarkoitti jotain sellaista, sillä  trumpilaisten tapaamisesta oli kysymys – ei puoluekokouksesta.
Edward Luce kirjoittaa:

Kiusaus on sanoa, että Trump kaappasi republikaanit  – Amerikan Grand Old Party -joukkueen. Sitten se kehitti Tukholman oireyhtymän.

Se ei ole koko tarina. Presidentti on luonnollinen tuote puolueelle, joka on edennyt kohti tätä lopputulosta monta vuotta. Trumpin suurin mahdollistaja, senaatin enemmistön johtaja Mitch McConnell auttoi kylvämään siemeniä Barack Obaman presidenttikaudella. Hän muutti amerikkalaisen politiikan luonnetta tekemällä siitä kaikki tai ei mitään -taistelun, jossa voittaminen oli ainoa tavoite riippumatta lopputuloksesta. Ei ole yllättävää, että tämä taktiikka tasoittaisi tietä presidentille, jonka mielestä konservatiivisuuden ainoa asia on voittaa. Valta ei ole enää keino konservatiiviseen päämäärään. Se on loppu.

Kukaan herra Trumpin edeltäjistä republikaanien ehdokkaana – Bob Dole, George W Bush, Mitt Romney – ei kutsuttu tämän viikon puoluekokoukseen, eikä John McCain olisi ollutkaan elossa. Myöskään viimeisen sukupolven aikana rakennettuja konservatiivisia ajatushautomoita ei ole kuultu. Heidän palvelujaan ei enää tarvita.

…..

Olipa herra Trump voittanut vai hävinnyt marraskuussa, hän omistaa nyt republikaanit. He auttoivat luomaan Frankensteinin, jonka vankeina he nyt ovat.
edward.luce@ft.com

Mitä suuret edellä sitä pienet perässä.
Taisipa Kimmo Aho lehtihaastattelussa viitata, että Naantalissa vallassa olijat tavoittelevat aina selkävoittoja – ei yhteisiä ratkaisuja yhteiseksi hyväksi.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa