Mikko Rönnholm

Eurooppalaiset rikkaat pihejä Roopeen verrattuna

Miljonäärit vaativa miljardööreiltä suurempaa panaosta FT 20191116

Rikkaampien asiana on hyväntekeväisyys

Monet maailman multimiljonääreistä rajoittavat lahjoituksensa hyväntekeväisyyteen, koska heidän mielestään hyvien asioiden tukeminen on heitä rikkaampien tehtävä.
Barclays-pankin 400 monimiljonäärin   yhdeksästä maasta (ei USA) tekemän haastattelututkimuksen, joka julkaistaan lauantaina, mukaan 75 prosenttia uskoi, että hyväntekeväisyys on itseään varakkaampien vastuulla.
Noin 46 prosenttia uskoo, että hyvien asioiden rahoittaminen on valtion työtä, 29 prosenttia sanoo, että perheen ja yrityksen sitoumukset ovat etusijalla, ja 27 prosenttia mainitsee luottamuksen puutteen hyväntekeväisyysjärjestöihin olevan esteenä lahjoittaa.
Hyväntekeväisyyslahjoitusten osuus USA:ssa on yli 2 prosenttia bruttokansantuotteesta. Muiden johtavien talouksien lahjoitukset ovat selvästi alle prosentin, kun Ison-Britannia on kärkijoukkossa Euroopassa  hieman yli 0,5 prosenttilla BKT: stä.
Ranska ja muut manner-Euroopan maat lahjoittavat vähemmän kuin 0,3 prosenttia BKT: stä.

Stefan Wagstyl, FT 16.11.2019

 

Tuntuuko tutulta. Hyväntekeväisyydessä ei ole mitään pahaa, ja sitä voi suositella hyväntekijälle oman mielihyvän takia. Mutta hyväntekeväisyydellä ei voida korvata yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta, jota juuri nyt tarvitaan varallisuuserojen tasoittamiseen.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa