Mikko Rönnholm

Ei mullisttava, mutta kallistuvaa

SDP ja Vihreät nousevat HS 20211117JPG

Aivan aluksi: kuuntelen juuri Tuomas Pöystiä ja samalla ihmettelen, että kun tämä rajakysymys-asetelma on kauan ollut tiedossa, niin miksi edellinen Sipilän hallitus, jossa oli Kokoomus ja Perussuomalaiset olivat mukana, niin miksei ole korjauksia lainsäädäntöön tehty. Ja vielä pohdin sitä, että eikö myös tasavallan presidentti voi tehdä lainsäädäntöaloitteita suoraan, koska johtaa  – pieni tauko –  yhdessä valtioneuvoston kanssa Suomen ulkopoltiikkaa.

Puoluekannatuksessa ei mullistuksia, vaikka kallistuksia. HS tiivisti asetelman,  kuten kuvakaappaus kertoo.

Oikeistoalisuus on tiivistymässä ja Kokoomus näyttää taas hypänneen Purran aisan kannattajaksi.
Suomessa pandemiaa ja taloutta on hoidettu hyvin. Täydellistä onnistumista on monimutkaisissa olosuhteissa turha odottaa. Kohtuullinen onnistuminen on jo erinomainen saavutus.
Tässä suhteessa Sanna Marin on hoitanut hommansa hienosti. Hänessä on kestävyyttä, kun seuraa tuota Keskusta tahtopolitiikan painetta, joka taas kerran tuo mieleeni Veikko Vennamon arvioin:

”Jokaisen kepulaisen sisällä on kiero ja ahne talonpoika”.

Hyvä lohkaisu, jonka talonpoika  loukkaavaa ilmaisua pyydän anteeksi , sen sijaan attribuutit osuvat.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

2 vastausta artikkeliin

  1. Tavallinen taavi on pudonnut rajakysymyksen kärryiltä, veneistä ja lentokoneista jo aikaa sitten. 2015 Ruotsi ohjasi Suomen rajalle 17 000 Välimeren yli salakuljettua turvapaikanhakijaa, jotka Suomi otti mukisematta vastaan. Tänä vuonna Välimeren salakuljetusbisnes on tuonut yksin Italiaan 57 000 turvapaikanhakijaa. Tieto on ongittavissa kovasti vaikeasti, koska se ei ole kiinnostanut EU-alueella sen enempää virallista tiedotusta kuin mediaakaan. Valko-Venäjä ehti ohjata ennen homman pysäyttämistä Puolan rajalle 2 000 siirtolaista – koko EU oli hetkessä totaalisessa rajavalvonnan kriisissä. Ei ole meidän EU-kansanmiesten ja -naisten vika, että EU on jatkuvissa uskottavuusongelmissa, lempeästi sanottuna. On maar meillä lupa kysyä, miksi.

  2. Taaville jäitä hatussa pitävä boomeri vastaa: Politikointia hädässä olevien kustannuksella ja säikkyjä kansalaisia pelottemalla. Ja tietenkin EU:ssa on vikaa vaikka syy on siinä, että jäsenvaltiot blokkaavat EU:n päätöksentekoa.
    Oppositio oli vallassa kun Aku kertomat tapaukset tapahtuivat . Olisivat voineet panna lait kuntoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa