Mikko Rönnholm

Demokraattien vaikea valinta

Iowa demokraattien esivali 20200202JPG

Saska Saarikoski esitteli tänään  HS:ssä tekijöitä, jotka vaikuttavat USA:n presidentinvaalin lopputulokseen. Hän päätyi 5 vastaan 2 tekijään, jotka  ovat Trumpin puolella.
Joten nyt päin vastoin kuin viimeksi useimmat veikkaavat Trumpin voittoa.  Toivottavasti se toimii samalla tavalla nytkin ja ennakkosuosikin asemasta tulee rasite ja haastaja voittaa.

Trumpin valitsematta jättäminen voisi parantaa myös Vilhelm Junnilan, ps TS:n haastattelussa esittämän toiveen toteutumista eli hänen olisi helpompi päästä kaljalla idolinsa Donaldin kanssa. Tämän mahdollisuuden puolesta kannatta rukoilla, se nimittäin olisi myös Vilhelmin ykköseksi  nostaman arvon – isänmaamme  etu.

Demokraatit ovat syvästi erimielisiä siitä, miten Trump voitaisiin voittaa, otsikoidaan FT:n artikkelissa

Esivaalissa puolue on jakautunut : Valitaanko edistysmielinen vai maltillinen, aloitta juttunsa Demetri Sevastopulo.

”Roberta Rosheimilla on ongelma. Kuultuaan neljä demokraattiset presidentin esityksiä hän ei silti voi päättää, kenelle hän tukensa antaa Iowa esivaalissa.
Lämpötilan heiluessa -15C: n ympärille osavaltion pääkaupungissa, hän kuunteli, kun Elizabeth Warren , Joe Biden, Pete Buttigieg ja Amy Klobuchar puhuivat heidän hurjaa viime hetken kampanjansa aikana Keskilännen osavaltiossa, joka päättää kuka saa parhaan vauhdin esivaaliin.
Tuen niitä kaikkia. Rakastan heitä niin paljon ”, sanoo 70-vuotias Rosheim, joka toimii vapaaehtoisena Warrenin puolesta, mutta ei ole sitoutunut tukemaan häntä äänestyksessä. ”Pidän todella hänen suunnitelmistaan, mutta pidän myös Amysta paljon. Ja sitten ihmiset sanovat minulle: ”Meidän täytyy pitää Bidenistä, koska hänellä on tunnettuutta ja hän voi voittaa”. . . Se on niin vaikea päättää. ”
Jäsen Rosheim ei ole yksin. Iowalaiset on kuuluisa siitä, etteivät he pohtivat valintaansa viime hetkeen saakka. Tammikuun alussa suoritettu CNN-kysely osoitti, että vain 40 prosenttia oli valinnut ehdokkaansa. ”

Jännitystä riittää alku vuodeksi esivaaleista. Ja meidän on hyvä muistaa, että USA:n presidenttivaalit ratkaistaan tietyissä osavaltioissa eikä eniten ääniä saanut voittanut  viime kerrallakaan. Jospa demokraatit olisivat oppineet jotain eli ymmärtäisivät paremmin keskittyä ratkaiseviin osavaltioihin.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa