Mikko Rönnholm

Asiantuntija arvio: Sanna Marinin hallitus toimii

Rauno Saari kuva jpg

Rauno Saari kirjoittaa Salon Seudun Sanomiin kolumnin: Kansan onnea koitellaan

” – Sherlock Holmesilta on sanonta, että kaikki näkevät tosiasiat, mutta vain harvat uskaltavat tehdä niistä johtopäätöksiä. Sanonta ei sovi Sanna Marinin hallituksen johtoviisikkoon. Vuoden alun epäasiallinen vähättely ja tytöttely on joutunut maan rakoon. Ministerit esiintyvät vakuuttavasti, puhuvat selkeästi myös juridisesti kompleksisista asioista ja pystyvät tekemään päätöksiä maailman myrskytessä ympärillä.
 – Olemme kolmannen kerran maailman onnellisin kansa. Meillä on hyvä toimiva yhteiskunta. Meillä on korkeatasoinen erikoissairaanhoito. Yhteistä on myös huoli lähimmäisestä. Huoltovarmuudessa meillä on vuosikymmenien perinteet. Välillä sen ylläpitoa on arvosteltu. Nyt on hyvä huomata, että varautuminen on viisautta.
 – Sanna Marinin hallitus toimii nopeasti. Viestintä on tiivistä ja asiallista, vaikka tilannekuva ei ole ollut, eikä ole nytkään selkeä. Se on hallituksen osa. Kulkea edellä ja tehdä päätöksiä. Toiset voivat sitten kulkea perässä ja arvostella. Se on kansanvaltaa ja sen ymmärtää, kun kansaa koitellaan. Mutta kun on eletty täysillä, nyt on hyvä hetki pysähtyä, ajatella, olla kotona, katsoa ympärille ja levätä. Tästä me kyllä selviämme.”

Raunolla on vankka ja laaja kokemus valtion virkamiehenä; läänin suunnittelupäällikkönä ja sosiaalineuvoksena, Lipposen hallituksen valtiosihteerinä ja maaherrana. Häntä ansioituneempaa on vaikea löytää. Kaiken lisäksi hän on johtanut menestyksellisesti Raision kaupunkia niin luottamushenkilönä kuin kaupunginjohtajana.
Rauno on tasapuolinen eikä hänellä, vaikka SDP:n väriä tunnustaakin, mitään syytä mielistellä tai kaunistella.

Hänen arvionsa täältä karanteenin omaisista olosuhteista kentän suunnalta on arvokas tunnustus Sanna Marinin hallitukselle.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa