Mikko Rönnholm

Aihetta iloon

Vähimmäisverosopimus FT 20210702

Maailman johtavat taloudet ovat allekirjoittaneet suunnitelman pakottaa monikansalliset yritykset maksamaan maailmanlaajuinen vähintään 15 prosentin yhteisöveroprosentti OECD: ssä Pariisissa käytyjen kiivaiden neuvottelujen jälkeen.
Historiallinen sopimus 130 maan välillä varmistaa, että suurimmat yritykset, mukaan lukien Big Tech, maksavat vähintään 100 miljardia dollaria vuodessa enemmän veroja, ja enemmän rahaa menee maihin, joissa ne harjoittavat suurinta osaa liiketoiminnastaan.
OECD: n mukaan säännöt olisi otettava käyttöön ensi vuonna ja pantava täytäntöön vuonna 2023. Vain yhdeksän 139 neuvotteluun osallistuneesta maasta kieltäytyi allekirjoittamasta, mukaan lukien Irlanti, Viro ja Unkari. Kaikki G20-maiden johtavat kansakunnat tukivat suunnitelmaa Yhdysvaltojen edunvalvonnan jälkeen. FT 2.7.2021  https://www.ft.com/content/d0311794-abcf-4a2a-a8a4-bcabfc4f71fa

Ei tässä ole mistään harppauksesta kysymys.  Ne jotka kiihtyvyyksistä jotain ymmärtävät tietävät, että kiihtyvyydet ovat suurimmillaan käännekohdissa ja siksi kyse on merkittävästä tapahtumasta – suunnan muutoksesta.

Ollaan siitä iloisia ja toivotaan, että yhteistyötä jatketaan ja että oikeudenmukaisuus nousisi ahneuden ja itsekkyyden myrkyllisyyden tilalla ihmisten maailmassa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa