Mikko Rönnholm

Aihetta älähtää ja kysyä miksi asiakysymyksistä ei ole neuvoteltu

Junnila ja Forsblom TS 20210822JPG

TS ystävällisesti julkaisi yllä olevalla otsikolle alla olevan kirjoituksen kuvan haastatteluun liityen

Naantalin valtuuston ja hallituksen valittavat puheenjohtajat saivat antaa huonomuistisia vastauksia TS:n kysymyksiin 22.8.2021.

Molemmat vastustivat veronkorotuksia, joista kumpikin oli päättämässä tämän vuoden talousarviokäsittelyssä. Siitä ei ole vuottakaan kulunut.

Keskustan palvelutalon rakentaminen keskustaan ei heidän mielestä onnistu, kun ei ole valmista tonttia. Molemmat päättäjät ovat vastuussa siitä, ettei kaavoitusta Aurinkosäätiön laajentamiseksi ole tehty, vaikka sen aloittamisesta on tehty päätös jo kaksi vuotta sitten.

Vaalipyrkimyksissä Vilhelm Junnila (ps) oli rehellisempi, hän pyrkii eduskuntaan, Toni Forsblom (kok) ei mihinkään. Ja katsokaa hyvät naantalilaiset sote-vaalien listanimiä ja muistelkaa näitä lausuntoja.

E18-tien toteuttamissuunnitelman ollessa lausunnolla kumpikin äänesti vastaan kun sosialidemokraatit esittivät aikataulun aikaistamista. Nyt Junnila pitää aihetta tärkeimpänä tavoitteenaan.

Kummaltakaan ei herunut kannatusta monitoimihallin toteuttamisen aikaistamiselle ja nyt sen tärkeyttä korostetaan.

Yhteistyöstä puhuvalle ja piikittelevälle Junnilalle vastaan, että ”vuosikausia politiikassa toimineet vahvat persoonat kalistavat peistä” silloin kun on aihetta puuttua nuorempien huonosti muistavien johtajien tarinoihin.

Mikko Rönnholm

Vuosia politiikassa toiminut (sd)

Asianeuvotteluja tarvitaan

Kesäkuun kuntavaalien jälkeisiä  puolueiden välisiä neuvotteluja on käyty suurimman ryhmän  Kokoomuksen johdolle. Neuvotteluissa keskityttiin luottamushenkilöpaikkojen jakamiseen. Henkilövalintojen taktiset kuvioidessa kehittelyssä unohtui uuden valtuustokauden tärkein tehtävä; asiakokonaisuuksista päättäminen. Monilla paikkakunnilla on neuvotteluissa sovittu ohjelma kokonaisuuksista, joita on nimitetty pormestarisopimukseksi. Ohjelman nimi ei ole tärkeä eikä edes ohjelma sinänsä, vaan tärkeintä on sen sisältö. Nyt tietääkseni ei ole asioista  keskusteltu.
Tähän epätoivottavaan tilanteeseen joutumiselle voi olla useita syitä, joista mainitsen muutamia  käänteisessä paremmuusjärjestyksessä:

 • Naantalin keskeisiä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajuuksia pidetään vain tärkeänä eduskuntavaaleissa menestyksen
 • Naantalin kesä on ollut liian lämmin ja aurinkoinen ajattelemiselle
 • Uudelta sitoutumattomalta kaupunginjohtajalta Laura Leppäseltä odotetaan poliittista johtajuutta
Mielestäni  on perusteetonta ohittaa asiakysymyksistä neuvottelu puolueiden välisissä neuvotteluissa. Olemme kaikki tietoisia siitä, että
 • Maakuntapohjainen sote toteutuu
 • Saaristomeren tilanne mukaan lukien Naantalin aukon tila on huonontunut
 • Liikenne ruuhkautuu Naantali-Raisio välillä
 • Talouden rakenne muuttuu
 • Tärkeysjärjestykset ja investointien suuntaaminen on arvioita uudelleen
 • Asuntomessujen jälkeistä elinvoimaa tarvitaan

Näistä asioista pitää keskustelle avoimesti ja pyrittävä kaikilla tavoilla kestäviin ratkaisuihin. Niiden saavuttamien vaatii hyvää valmistelua ja laaja-alaista yhteistoimintaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan, joka toimii palkattuan osa-aikaisena tehtävänä on hallintosäännön mukaan

”johtaa kaupunkistrategian sekä kaupunginhallituksen tehtävien toteuttamisen edellyttämää poliittista yhteistyötä käymällä asioiden käsittelyn edellyttämiä keskusteluja poliittisten ryhmien kanssa.”

Ottaen huomioon edellä mainittu kaupungin asioita koskeva perusteluosa ja hallintosäännön velvoite, ehdotan, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja kutsuu välittömästi kaikki poliittiset ryhmät neuvottelemaan kaupungin keskeisten asioiden käsittelystä ja käsittelyn aikataulusta.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

 1. Kiihos Mikko asiantuntevasta ja totuudesta artikkelissa! On se huomattu, että mitä demarit ovat ehdottaneet, niin kkk on ne äänestänyt nurin. Nyt ne ovat muka heidän ehdituksiaan.
  Kiitos Sinulle, että lähdit vielä ehdokkaksi!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa