Mikko Rönnholm

Toivoa uhan kasvaessa

Putinin suuri suunnitelman Rachman 20220228

Gideon Rachmanin analyysejä olen lainaillut aikaisemmin. Niitä voi lukea tältä palstalta ja uusimpaankin kannatta perehtyä  https://www.ft.com/content/d01db87b-1e5a-49dd-bc75-4014d91dbd12.

Suuri suunnitelma näyttää purkautuvan ja Vladimir Putin on nurkkaan ahdistettu. Rachman arvelee, että hänellä ei ole lähipiiriä, joka uskaltaisi tehdä palatsivallankumousta. Tilanne on siis jopa neuvostoaikaa hankalampi. ja hän viittaakin Neuvostoliiton edeltäneisiin tsaareihin. Rachman lopettaa pienen toiveen mahdollisuuteen uhan varjostaessa.

On kuitenkin mahdollista, että sodan inhimillisten ja taloudellisten kustannusten kasvaessa tulee vaikeammaksi hillitä konfliktia vastaan ​​suunnattuja julkisia protesteja.  Ukrainan sisällä olevat venäläiset joukot voivat myös demoralisoitua, kun ne kärsivät tappioita ja joutuvat käyttämään raakoja taktiikoita siviilejä vastaan. Lopulta jokin yhdistelmä eliitin ahdistusta, sotilaallista epäonnistumista ja kansan tyytymättömyyttä voi pakottaa Venäjän johtajan eroon. Mutta – toistaiseksi – Putinin Ukrainalle, Venäjälle ja maailmalle aiheuttama vaara vain kasvaa.

Näyttää siltä, että toivo on ukrainalaisissa ja nyt meiltä muilta vaaditaan, kuten ajankohtaispalstalla kirjoitettiin:

” Pitää olla aktiivinen ja valmis uhrauksiin; Ukraina tarvitsee  materiaalista tukea, jonka lähtökohtana on  solidaarisuus. Kultaisen säännön mukaan teemme sen mitä toivomme muiden meille tekevän.”

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa