Mikko Rönnholm

Oppositiossa lihotaan

Puoluekannatus 20211202

Vihreiden kannatus sahaa

Kolmossijalle pudonneen SDP:n kannatuslukema kohosi hitusen, mutta se ei riittänyt pitämään perussuomalaisia SDP:n takana. Pääministeripuolueen kannatukseksi mitattiin nyt 18,3 prosenttia.

SDP menetti kannatustaan lokakuussa, jolloin pääministeri Sanna Marin (sd.) oli keskellä kiistelyä Veikkauksen rahoista.

Kannatuskyselyn suurin menettäjä on hallituspuolue vihreät, jonka lokakuinen suosion nousu vaihtui nyt 1,3 prosenttiyksikön pudotukseksi.

Vihreitä kannattaa kyselyn perusteella 10,1 prosenttia suomalaisista, joka on puolueelle huonoin lukema vuosikausiin. Ylen kyselyssä puolueen kannatus on ollut yhtä alhaalla viimeksi vuonna 2015.
Yle 

 

 Vanhan säännön mukaisesti oppositiossa lihotaan ja halliitusvastuu laihduttaa.

Näin homma näyttää toimivan. Ihmisten turvallisuudella pelaaminen ja epärealistisia budjetteja tekemällä saa taputuksia.
Hallituksen sisäinen riitely rassaa varmaan – siitä on vastuussa tietenkin koko hallitus, mutta kyllä Kepun  tahtopolitiikan kaivaminen koipussista on keskeisin syy.

Ehkpä voitaisiin myös selkeästi säätää esimerkiksi  rokotuspakko ja tehdä päätöksiä. Mutta ennen muuta SDP:n ryhdistäydyttävä ja puhuttava asiaa, kun nimittäin talous on kunnossa.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa