Mikko Rönnholm

Politiikka ei ole logiikkaa

Puoluekannatus 20210923JPG

Korona hoidettu Suomessa hyvin; talous mene paremmin kuin aikoihin, työllisten määrä toivotulla uralla.

Ja kaikkea vastaan haraavan Kokoomuksen kannatus kasvaa.

Politiikka ei ole logiikkaa.

Nimittäin näyttää olevan niin, että työttömyys on hallituksen vika, mutta työllisyyden nousu ei ole hallituksen ansio. Molemmat pitävät yhtä vähän paikkaansa.
Kun sanotaan, että kansainväliset Suomesta riippumattomat suhdanteet ovat tuoneet nousun myös Suomeen todistetaan oikein. Ehkä tässä yhteydessä joku voisi miettiä, miten Suomi on osallistunut tähän kehitykseen nimittäin EU:n elvytys on tässä yksi tekijä, jolla voi mitata, miten Suomessa toimitaan kansainvälisen talouden edellytyksien luomisessa.

Sosialidemokraatit ovat olleet johdonmukaisesti tukemassa ja oppositio sitä vastoin vastaan panemassa.
Näiden asioiden syy-seurausyhteyksien ymmärtäminen ei ole helppoa, eivät hallituspuolueet ole osanneet tuoda menestyksiä esille; sen sijaan on rähisty ja kohistu nostettu omaa profiilia.
Nyt olisi  oikea aika hallituksen miettiä kokonaisuuttaan, Kepun ja Vihreiden kannattaisi lukea   HS:n pääkirjoituksen loppu:

Sdp:n suosio hiipuu yhdessä koronavirus­epidemian kanssa. Nyt kannatusta löytyi 18,4 prosenttia. Jos trendi jatkuu, Sdp:n täytyy alkaa miettiä, alkaako rakentaa siltoja sini­punaan vai jättääkö pelikenttä auki oikeisto­hallituksen rakentajille.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

2 vastausta artikkeliin

  1. Onko gallupit mielipide muokkaajia? Työllisyystilanne on hyvä maassamme, kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Ammatillinen koulutus on ajettu alahaiselle tasolle. Syytä ei tarvitse hakea, Sipilän hallitus kokoomuksen johdolla leikkasi koulutuksen määrärahoista. EK:n johto painaa yhdessä kokoomuksen kanssa, onko työverotus liian kallista. Toinen asia on paikallinen sopiminen työehdoista. Sellaisetkin henkilöt tuovat asiaa esille paikallisesta sopimisesta, jotka eivät tiedä asiasta yhtään mitään sen sisällöstä. Sanna Marin on onnistunut hyvin vaikeasta corona tandemista hallituksen ja hallitsevien ammatti-ihmisten kanssa yhdessä hyvin.

  2. Sinipuna on Suomen tulevaisuus. Se taas liittyy siihen, että EU:n tulevaisuus on liittovaltio. Ilmeisesti kumpikaan ei onnistu. Huono homma, Eurooppa rappioituu, oma moga, ei maha mittää. Kaikki eurooppalaiset demokraattiset kulttuurit ovat luoneet voimansa kansallisvaltioina, eikä hajanaisella EU:lla ole siihen näkökohtasn selkeää uudistusvastausta taloudellisesti tärkeän liittovaltion perustelemiseksi, tämä on se kulttuurisen voiman poliittinen rapoeuttaja EU-vastaisuus voimistuu, se me nähdään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa