Mikko Rönnholm

Saksan vaaleissa tasaista 20210828PG

Vajaa kuukautta ennen Saksan vaaleja on tapahtunut yllätyskäänne. Vaalien piti olla Vihreiden suuri esiinnousu ja SPD oli unohdettu menneisyyteen. CDU – Kristillisdemokraatit siis paikallinen Kokoomus – oli tietenkin paalupaikalla kuten Angela Merkelin aikana tapana on ollut.

 

Tähän on omat syynsä ja syyt ovat ehdokkaat. CDU:n kansleriehdokas on nauranut väärässä paikassa ja vihreiden ehdokkaalla on tutkinto epäselvyyksiä. Näitä syistä ehkä liioitellaan. Ehkäpä on vain niin , että Sosialidemokraattien  Olaf Scholz valtionvarainministeri on luotettava ja hänellä on näyttöä Hampurin johtamisesta. Kansakunta ei halua ottaa riskiä, mutta kääntyykö pitkään jatkunut sosialidemokraattien alamäki riippuu saksalaista – tietenkin.
Toiveita herättävää on huomata, että asiallisuudella on kysyntää ja että ei aina mene median varman tiedon mukaisesti. Kaukaa katsottuna on vaikea uskoa alla olevia tuloksia!

Kansleriehdokkaiden henkilökohtaisten arvostuksen osalta Olaf Scholz (SPD) on jälleen kaukana edellä. 65 prosenttia kyselyyn vastanneista luottaa häneen. Armin Laschetilla (CDU) se on vain 25 prosenttia, Annalena Baerbockilla (vihreät) 22 prosenttia.
Jos liittokansleri voitaisiin valita suoraan, 49 prosenttia äänestäisi Scholzia (plus viisi). Laschet saisi vain 17 prosenttia (miinus neljä), Baerbock pysyisi ennallaan 16 prosentissa. SDZ 28.82021

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa