Mikko Rönnholm

Ideologia / business

Piha ja hella jpg

On vaikeaa päästä eroon vanhoista mielikuvistaan. Kun Kirsi Piha nousi äänivyöryllä Euroopan Parlamenttiin, pidimme häntä tyypillisenä markkinatuotteena; Pieni sievä oikeistolaisen Benin tallin kasvatti.
Menestyvä liikenaisura viittasi koviin taloudellisiin arvoihin. HS:n pääkirjoitus kuitenkin nostattaa esiin toisen puolen:

”Ihmisvastaiselle, ihmisiä eri ryhmiin jakavalle ja epätasa-arvoiselle ajattelulle on poliittisessa järjestelmässä oltava nollatoleranssi”,

Piha kirjoittaa. Ja se on selvää tekstiä.

Tämä on tahaton assosiaatio: Mutta onko Kirsi Piha  oman aikamme Ella Murrik – valkoinen varis.

Itse tunnistan erilaisia suuntauksia, vaikka Hesarissa politiikan tutkijat Johanna Vuorelma ja Ilkka Roustesaari muuta väittävät.
Antti Häkkänen perustuslakivaliokunnan operaatio tulkita EU:n elvytyspaketti määrä enemmistöä vaativaksi oli kansallispopulismin vastuuton operaatio.
Vaikka Häkkänen lopuksi äänestikin paketin puolesta elinkeinoelämän painostuksen alaisena, tuli hän toimillaan paljastaneeksi todelliset karvansa.
Huomattakoon myös, että Elina Valtonen oli puolustamassa tyhjän äänestämistä, eli hankin oli viehtynyt temppupolitiikasta  vakavassa Suomen kohtalonkysymyksessä.
Tapahtuma kertoi, että Kokoomus on valmis uhraamaan arvoja  saadakseen kannatusta. Joten siis alttiutta hyväksyä  vaarallista äärioikeistolaisuutta  löytyy Kokoomuksen korkealta tasolta.
Itsestään selvää on, että Kokoomus on valmis hallitusyhteistyöhön Perussuomalaisten kanssa hyväksymällä myös arveluttavia liberaaleja arvoja polkevia kantoja. Piha on aiheesta huolestunut.

Kokoomuksessa on – niin nimikin viittaa – monen sortin porvareita:

  1. Sivistysporvarit ovat pragmaattisia konservatiiveja, jotka sietävät sosialidemokraatteja.
  2. Sitten tunnistan sellaiset Kokoomuksen kautta menestystä hakevat aatteellisesti vapaamieliset opportunistit, jotka sietävät mitä vaan voidakseen olla vallassa.
  3. Ja sitten on itsekkäitä – voittajalle kaikki – idean kannattajat, joille kaikki punainen on pahasta, sillä kysymys on vain rahasta

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Totta puhut M.R. Naantalissa on vallalla kohdan 2 ja erityisesti kohdan 3 aatteet, ideat, näkemykset tai omaksi edukseen omitut niin sanotun keppihevosen keinot, joiden kuunteluun ja kannatukseen aina joku harhautunut opetuslapsi yhtyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa