Mikko Rönnholm

Pitää olla huolissaan – Liian hitaasti -liian myöhään

Viljelijät epäröivät kipsitystä TS 20210629

Jatkan tässä Saaristomeren pelastamiseen liittyvien blogien sarja. Aiheen antoi Turun Sanomien 29.6.2021 oheinen uutinen: https://turunsanomat.epages.pub/titles/turunsanomat/3503/publications/3610/articles/1378780/8/2

Projektipäällikkö ei ole vielä huolissaan ja ymmärtää viljelijöiden innostuksen vähenemistä.

Salminen uskoo pudotuksen johtuvan runsassateisesta keväästä. Se viivästytti kylvöjä, joten myös sadonkorjuu viivästyy syyskuun loppuun tai jopa lokakuun alkuun.
Kipsikäsittely tehdään pellolle syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Moni viljelijä on saattanut lykätä toimenpidettä vuodella, koska he eivät halua raskaita kipsinlevityskoneita pelloilleen myöhään syksyllä syys–lokakuussa, jolloin pellot saattavat olla jo märkiä.

Toisekseen Salminen uskoo, että monet viljelijät varovat ja haluavat vielä tarkkailla kipsikäsittelyn vaikutuksia.
– Moni viljelijä varmaan odottaa vielä tämän vuoden, kuinka hyvän sadon naapuri saa siitä huolimatta tai ehkä jopa siitä syystä, että peltoon levitettiin viime syksynä kipsiä. Uskon kuitenkin, että halukkaiden määrä lähtee tästä ensi vuonna nousuun, Pekka Salminen povaa.

Olen epäilyksilleni altis, niin toistan aikaisemmin aiheesta esittämäni näkemyksen siitä, että tuet -kuten politiikassa on tapana sanoa – ovat oikean suuntainen toiminta, mutta ei riittävä.
Tarvitaan myös velvoitteita ja valvontaa.
Tällä vauhdilla taitaa olla tiedossa taas uusi vuosikymmen, jolloin Saaristomeren ja Naantlain aukon  tilanne voi jopa huonontua,  Siksi pitää olla huolissaan.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa