Mikko Rönnholm

Keskustan sotku syvenee

Keskustan puukerrostalo 20210611

Naantalin keskustan ja tarkoitan vanhaa linja-autoasemaa ja sen puistikkoa on TA-konsernin erilaisten muuttuvien halujen ja tarpeiden temmellyskenttä.

Kaupunginjohtaja  joustaa ja palvelee. Maanantaina nähdään, sietääkö hallitus jatkuvaa pompottelua?

Teatterin paikalle runnattiin TA konsernin asumisoikeustalo, jota markkinoitiin uudenlaisena puutalona, Kuva kertoo, mistä on kysymys.
Pari rakennuspaikka on siis ”vapautunut” ja niiden jatkon osalta kaupunginhallituksille esitetään , että

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä hakijan anoman pidennyksen poikkeamiseen kauppakirjan 25.9.2017 kohdasta 10 suostuen Asunto Oy Naantalin Estellen kahden kerrostalon rakentamiseen tontille 529-3-55-3 valtion takauslainalla edellyttäen, että Asunto Oy Naantalin Estellen rakennustöiden aloitusajankohta on viimeistään 09/2022 ja valmistuminen viimeistään 08/2024. Kauppakirjan ehdosta poikkeamisesta sekä tavoiteaikatauluun sitoutumisesta laaditaan muistio alkuperäiseen kauppakirjaan liitettäväksi.
Keskustakorttelin toteutuminen tavoitellussa aikataulussa on tärkeää niin keskustan ilmeen, asuntokehityksen kuin tulevien asuntomessujenkin kannalta. Korkeatasoinen ja monipuolinen vuokra-asuntotarjonta vastaa osaltaan nykyhetken asumissuuntauksiin.

Nyt olisi siis pari tyhjää rakennuspaikkaa, johon mahtuisi palvelutalo tai kaupungin oma vuokratalo.
Takauslainaa tuskin tulee . Aikaa pelataan  eikä asuntomessuihin mennessä ehdi tapahtumaan mitään. Perustelut ovat tyhjää puhetta.

Tällä rakennuttajalle on annettu kaikessa periksi; ensin hyväksyttiin maan päällinen pysäköinti sitten hyväksyttiin vuokratalo, jota ei kuitenkaan toteuteta ja sen lisäksi samalla porukalle piti antaa teatterinpaikka, vaiikka asumisoikeusasunnoista on Naantalissa ylitarjontaa. Ja tämä viimeinenkin käänne on tullut käsittelyyn vasta, kun asiasta on vaadittu kaupunginhallituksessa ja valtuustossa  selvitystä.

Kaikki pohdimme, mistä kummasta on kysymys?

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Kun kirjoittaja on Mikko, niin pikkuisen haiskahtaa kateudesta ….kun Kyse ei ole YH:n hankkeesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa