Mikko Rönnholm

Naantalissa SDP:n ehdokasmäärä noussut yli viidenneksen

Puoluekannatus 20210318

Kyllä gallupit paikkaansa  pitävät ja niiden taustalla on tutkittua asiaa, mutta niiden yhteydessä annetutu tutkimusfirmojen  lausunnot ovat henkilökohtaisia mielipiteitä eli niin kutsuttua mutua eli minusta tuntuu tietoa. Mutta kun ne lausutaan mielipidetiedustelun yhteydessä voi vaikutelma olla, että puhujan kannat perustuisivat tutkittuun tietoon. Tälläkin kerralla HS liitti seuraavan lausunnon:

KYSELYN tehneen Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela arvioi, että Sdp:n suosion heikkenemiseen on voinut vaikuttaa paheneva koronatilanne.
”Heille samoin kuin perussuomalaisille on tullut puheenjohtajansa [Sdp:llä pääministeri Sanna Marin] kautta yleiskannatusta. Marin on ollut takuuhenkilö koronaviruksen vastaisessa taistelussa, ja nyt kun asetelma on saattanut muuttua, se voi

Kuntavaalien siirto oli näkyvä ja perussuomaliset pääsivät erottumaan. Ensiksi positiivisesti, mutta tilanteen muuttuminen ja tautitilanteen hankaluus voi avata silmiä huomaaman, että kanta perustui populismiin ei eikä asiantuntijoiden kuuntelemiseen. Rkp:n oikeusministerin kiusaamien nousi päärooliin.

Aamutelkkarissa keskusteltiin mistä on kysymys koronan nykyvaiheessa. Toimittajien arvio oli asiallinen ja hyvä kuvaus oli, että ollaan jyrkänteen reunalla; ollaanko lähempänä vai kauempana; ei tiedetä.
Pääsiäisen aika ratkaisee. Suurin ongelma on välinpitämättömyys. Pandemian kehitys on vähän kuin pörssikurssi; historialla ei voi ennustaa.
Muutokset eivät ole suuria. SDP laskee ja missä ne ovat kesäkuussa. SDP ei ole onnistunut ehdokashankinnassa.
Tämä on sellainen väligallup, oli loppukommentti.

Hesarin pääkirjoittaja muistuttaa:

Kannattaa muistaa, että kyselyssä mitattiin eduskunta­vaali­kannatusta, joten se ei suoraan kerro siitä, mitä puoluetta vastaajat aikovat äänestää kesäkuun kuntavaaleissa. Siihen vaikuttavat muun ­muassa ehdokasasettelu, vaalikampanjat ja paikalliset asiat.

SDP:n ehdokasasettelu Naantalissa  on onnistunut parhaiten ehdokasmäärä kasvanut 52 :sta 63 :en eli 21 prosenttia.

Kokoomus tallaa paikallaan, sillä oli viimeksi jo täysi lista joten siitä ei voi vetää johtopäätöstä.  Sen sijaan se, että heidän ehdokasjoukosta puuttuu neljännes nykyisistä valtuutetuista ei asetu ehdolle. Se on merkittävä ennusmerkki.

Vanhusten pelvelut ja erityisesti palvelutalokysymys on Naantalin vaalien kova kysymys.

Siinnäkin on selvä rintamajako oikeisto vastaan sosialidemokraatit

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa