Mikko Rönnholm

Naantalin keskustaan tarvitaan palveluasuntoja – heti >>> Tontti on tahdon asia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä palstalla kerrottiin Raimo Vahteran hyvästä TS mielipidekirjoituksesta. Siihen vastasi Jan Lindströn tapansa mukaisesti tarkoituksenmukaisesti.
Kirjoitin alla olevan milelipidekirjoituksen, joka julkistettiin TS:ssä 12.3.2021. Tässä alla se on muistuttamassa, että tämä asia elää!

Raimo Vahtera kirjoitti oivallisesti tälle palstalle 28.2.2021 mielipidekirjotuksen otsikolla Ikäystävällinen Naantali?:
” Suotavaa olisi, että päätöksenteossa kuultaisiin ikäihmisiä. Naantalilaiset ansaitsevat ikäystävällisen Naantalin….Vaikka askel olisi lyhyt ja liikkuminen rollaattorilla hieman hidasta, bonuksena on tuttujen tapaaminen.”

Palstalle tuli 3.3.2021  kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jan Lindströmin, kok selityskirjoitus, jossa kerrottiin, että paikkaa selvitetään. Nuhjala ja Luunnonmaa ovat esillä ja että Kokoomus on tehnyt aloitteen nykyisen Aurinkosäätiön palvelutalotontin laajennuksen kaavoittamiseksi. Lindströmin muistion tunnetusti  tarkoituksenmukainen.

Nimittäin vuoden 2020 talousarvion kaupunginhallitus käsittelyn yhteydessä 29.10.2020 SD-ryhmä esitti että kaupungin on turvattava tuettujen palveluasuntojen rakentaminen niin, että suunnittelu aloitetaan välittömästi ja samassa yhteydessä tutkitaan tehostetun palveluasumisen rakentamisen tarve samaan kiinteistöön. Kokoomus ja Keskusta vastustivat esitystä. Heidän mielestään riittää, että aloitetaan kokonaissuunnitelman laatiminen suunnitelmakaudelle 2020-2023 ja käynnistetään kaavoitustyö mahdollista palveluasuntorakentamista varten.

Kaavoitustyö on siis muodollisesti käynnistetty, mutta mitään ei ole tapahtunut, kun mitään ei ole tehty.

Onko kaupungin johdossa käytössä  savolainen projektimalli, joka  on aloittamista vaille valmis?

Naantalilla on keskustassa valmiiksi kaavoitettuja  tontteja. Viimeksi kaupunginhallituksessa  7.12.2020 käsiteltiin keskustan vanhan seurakuntatalon / vapaa-aikatullin tontin luovutusta. Hannu Aalto, sd esitti, ettei tonttia luovutettaisi TA-konsernille, vaan se varattaisiin palvelutalon rakentamista varten. Esitys hävisi ääni 7-3 yksi tyhjää.

Ikäystävällinen tarkoittaa Naantalissa asioiden jarruttamista eikä todellista halua ole rakentaa  palvelutaloa keskustaan. Tontit luovutetaan mieluummin vieraille rakennusyhtiöille, eikä tueta hyvin toimivaa naantalilaista kolmannen sektorin Aurinkotalosäätiön pyrkimyksiä rakentaa keskustaan lisäyksiköitä. Niitä,  kuten Raimo Vahtera kirjoituksessa toteaa naantalilaiset vanhukset toivovat.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa