Mikko Rönnholm

Laura Leppäsestä Naantalin kaupunginjohtaja

laura Leppäsen valinta varmistui 20210225

 

Laura Leppäsen valinta Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi varmistui, sillä kokoomus, keskusta, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit asettuivat hänen taakseen keskiviikkoiltana. Ryhmillä on enemmistö Naantalin valtuustossa.
Varalle valtuustoryhmät esittävät Mika Herpiötä.
Filosofian tohtori Laura Leppänen toimii Päijät-Hämeen maakuntajohtajana.
Naantalin selvästi suurin puolue kokoomus ei vielä aiemmin ollut vahvistanut, kenen taakse se asettuu kaupunginjohtajan valinnassa.
Päätöksellään kokoomus hylkäsi naantalilaistaustaisen Lauri Katteluksen. Kattelus toimii Laitilan kaupunginjohtajana, ja hän on aiemmin ollut Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Lue myös: Naantalin kaupunginjohtajapelissä yllätyskäänne – kokoomus kääntämässä selkänsä Kattelukselle

Lue blogipalstan edellinen  analyysi, jossa arvioitiin, että Kokoomus joutui luopumaan Lauri Katteluksesta perussuomalaisten puristuksessa. Näin kävi ja Naantaliin on muodostunut selkeä oikeistorintama.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Vuoden 2014 kaupunginjohtajan valinnassa ja nyt tässä tämän hetkisessä on hämmästyttävä yhteinen tekijä. Vuoden 2014 valinnassa sille SOTE-asiantuntijaroolille, mikä Mutasella sanottiin olevan, laitettiin merkittävä painoarvo. Mikä todellisuudessa sitten lieneekään jonkun yksittäisen kaupunginjohtajan tietämyksen painoarvo valtakunnallisessa SOTE-politiikassa. Nyt paikallisen Kokoomuksen nokkamiehenä esiintyvä Tero Tavio hehkuttaa valitun Laura Leppäsen SOTE-tietämystä ja taitoja merkittävänä valintaan vaikuttavana tekijänä. On se vaan omituista, että SOTE’lla on näin suuri painoarvo, jopa pienen Naantalin kunnallispolitiikkaan. Itselleni periaatteessa ei liene niin merkityksellistä onko tuleva kaupunginjohtaja Riku vai Laura, en pyri politiikalla mihinkään virkaan tai saamaan siltä jotain muuta bonusta. Sillä toki on merkitystä, että kenen niin “sanottuja lauluja” tuleva kaupunginjohtaja “laulaa”. Tosi asia on, että Laura Leppänen jää valinnastaan tietylle taholle melkoiseen kiitollisuuden velkaan. Toinen asia myös hieman huolestuttaa liittyen itse Naantalin kokoomuksen nokkamiehen Tero Tavion toimintaan ja arvomaailmaan. Tero Tavion malli pelottavalla tavalla muistuttaa Yhdysvaltojen edellisen presidentin mallia. Trumpin vakio hokema oli kommunismin pelon levittäminen. Kukaan ei, ainakaan minun tietääkseni, ei edes Naantalin kunnallispolitiikassa, ole jo kuukausia ennen vaaleja julistanut, ettei sitten ainakaan tiettyä puoluetta, tässä tapauksessa SDP:tä, edustavan henkilön valinta kaupunginjohtajaksi tule kysymykseen, eikä paikallinen Kokoomus häntä tule “sietämään”, kuten Tero Tavio julkisesti jopa lehdistön välityksellä on avoimesti esittänyt.
    Millaista kunnallispolitiikka Tero Tavio (jos tulee valituksi jatkokaudelle) kuvittelee Naantalissa voitavan hoidettavan, vaikka nyt on onnistunut saamaan apupuolueittensa avustuksella valittua mieluisensa kaupunginjohtajan, sillä SDP:n edustajia pakostakin tulee valittua valtuustoon. Toki Tero Tavio voi yhdessä Perussuomalaisten kanssa yrittää rakentaa mieluisansa vahva, etten sanoisi äärioikeistolaisen, hallituskoalition, jota muutamat paikalliset pienet apupuolueet mennen tullen tukevat. Varsin voimakas vaikutus tällä Trumpismi-opilla on jopa pienen Naantalin kunnallispolitiikkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa