Mikko Rönnholm

Hallinto kompuroi Ristirannan säilymisen hyväksi

Maakuntajuhla Ristiranta 1938

Oheinen kuva on vuodelta 1938 Varsinais-Suomen Sos.dem. piirin maakuntajuhlien ajalta. Paikalla on Naantalin nykyinen camping alue ja mereenhukkuneiden sanakarivainajien muistomerkki. Aluetta kutsumme nykyisin Ristirannaksi.

Sattuma on oikealla asialla.

Naantalin yleiskaavassa  on sinne osoitettu asumista. Sosialidemokraatit vastustivat  pitäen alueen alistamista tiukkaan rakentamiseen arvokkaan kohteen väärinkäyttöä.
Kaupunginhallituksen käsittelyssä on alueen edelleen vuokraamine Naantalin Matkailu Oy:lle sekä investointi määrärahan osoittamien lisäämällä kaupungin tämän vuoden budjetti 133.000 euroa.

  • No taas kerran joudumme toteamaan, että asioiden hoito ei ole kohdillaan, kun joulukuussa hyväksyttyyn budjettiin otetaan kuukautta myöhemmin uusi kohde. Vaikutta holtittomalta asioiden hoidolta.
  • No sitten toiseksi tässä on se hyvä puoli, että sopimaton alueen rakentaminen siirtyy kuin myös uuden kalliin leirintäalueen rakentamisen tarve vuoteen 2027. Ehkä siihen mennessä löytyy riittävän viisaita päättäjiä, jotka luopuvat rakentamishankkeesta.

Ja sitten aiheeseen liittyen kiinnittyy huomio samaan aikaan kaupunginhalliituksen käsittelyssä olevan matkailustrategian sivu.

 

Camping-alue kohdassa puhutaan Naantalin kaupunki palkin alla operatiivisesta vastuusta 334. 500 euroa .
Kun tätä vertaa kaupungin perimään vuokraan 45.300 euroa, joten 292.200 euroa jää Matkailu Oy:lle. Kuinka paljon alueen alivuokralainen maksaa Matkailulle, sitä emme tiedä. Arvelisin, että järjestelyllä annetaan Matakiluyhtiölle melkoinen kaupungin  piiloavustus. Se ei ole hyvää hallintoa eikä reilua päätöksentekijöitä kohtaan. Avustamisen pitää olla avointa.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa