Mikko Rönnholm

Kannattaisi Kaarinankin kysyä

Hiililaituri 20201118

Soutaja tuntee itsensä pieneksi Halkolaiturin työmaan vieressä: Voima, ääntä, energia ja tekniikkaa. JA VÄHEMMÄN MIEHIÄ.
Jetro Sirenin ja Jaakko Ovaskan ajat ovat menneitä.

Halkolaituria ei ole pitkään tarvittu alkuperäiseen tarkoitukseen.
Halot on korvattu ensin talokohtaisessa lämmityksessä ensin  hiileen sitten öljyyn kautta kaukolämpöön. Kaukolämpö toi takaisin ensin hiilen  ja nyttemmin voimalaitos käyttää taas puuta. Eli tavallaan ollaan takasin entisessä mallissa eli lämmitys hoidetaan  bioenergialla. Se on vaan  helpompaa käyttäjälle  eikä siitä aiheudu ympäristölle uunilämmityksen  terveyshaittoja. Kaiken lisäksi siinä sivussa tehdään  sähköä, joka näyttää nyt vievän kaukolämmön asiakkaita. Monimutkaista ja vaikeasti hyväksyttävää

Ja ikävä huomata, että  seudullinen yhteistyö näyttää toimivan huonosti. Sen rapautuminen näyttää alkavan sieltä mistä se   yli 40 vuotta sitten alkoi näyttäen esimerkkiä muillekin aloille.  Usko omaan voimaan ja viisauteen ja meidän kylä ensin ajattelu näyttää valtaavan alaa näilläkin nurkilla. Halu löytää yhteistä seudullista hyvää ollaan unohtamassa.

Kaarinan kaiut eivät hyvää lupaa.  Unohtakaa hyvät naapurit uhonne ja kootkaa voimanne . Yhteistyöllä  on  kuitenkin parhaat mahdollisuudet kaikkien kaupunkien pienten ja suuren, mutta  ennen muuta niiden  asukkaiden,  etuja puolustaa. Yhteispeli on vaivalloista mutta  tuottavaa.
Vielä on aikaa!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa