Mikko Rönnholm

Trumpin tappio oli välttämätön edellytys ja Bidenin voitto mahdollisuus parempaan!

Biden voi saada aikaan paljon 20201108

Kirjoittelen tänne blogipalstalle juttuja, jotka tulevat nousevat käydystä keskustelusta ja kommenteista. TS: jälkimaistelija oli vaalisopasta löytynyt sattuman, jonka nielemiseen ei pidä purematta suostua

 

Sitä samaa saimme taas kuulla maanantain illan A-studiossa. Konservatiivit ovat voittaneet todellisuudessa ja kansa tulee pettymään kun Joe Bidenin takaa paljastuu vasemmistolainen agenda oli Ruotsalan pelkistetty viesti.
Se USA:n vasemmiston vasemmistolaisuus ja sosialismi on lievennetty malli pohjoismaisesta ja siis mahdollisemman kaukana mistään totalitäärisestä kommunismista, jota me täällä Suomessakin olemme aiheesta pelänneet ja jota vastaan suomalaiset sosialidemokraatit ovat  kamppailleet enemmän kuin yksikään  oikeistolainen suupaltti.
Tuo vasemmistolaisuudella pelottelu toimii jenkeissä , kuten tiedämme Floridan  todellisuudesta. 

Fanaattisuutta ei voi kieltää, mutta Yle:n valintojen toivosi olevan harkitumpia ja monipuolisempia eikä pidä nyt liberaalikuplaa pelkäämällä mennä toiseen laitaan, kun asiallista väkeäkin löytyy.

Istuva presidentti ei ole neljännesvuosisataan hävinnyt vaaleja. Joten johtopäätöksen vetäminen USA:n suositusta konservatiivisesta linjasta Trumpin saaman korkean äänimäärän vuoksi ei todista todellisuuden tilasta.

 

 

 Rana Foroohar esimerkiksi esittelee  Biden – Harrisin mahdollisuuksia ihan toisella tavalla:

 

Investoinnit kansanterveyteen, koulutukseen, infrastruktuuriin ja laajakaistaan ​​eivät ole korkean marginaalin hankkeita, jotka houkuttelevat paljon yksityistä rahaa. Julkiset hyödykkeet tarvitsevat julkista tukea. Auttaa amerikkalaisia ​​ymmärtämään, että se olisi keskeinen osa siirtymistä pois uusliberalistisesta politiikasta, joka on pahentanut eriarvoisuutta. Tällaiset julkiset investoinnit voisivat vahvistaa bruttokansantuotetta ja lopulta leikata julkista velkaa, jonka pandemia (puhumattakaan Trumpin aikaisemmista veronalennuksista) on saavuttanut.

Uusliberalistinen talouspolitiikka on aiheuttanut sen tyytymättömyyden, jonka avulla Donald Trump nousi valtaan. Kun siihen sekoitettiin populismin  uskonnollisia ja rasistisia aineksia ja kun samalla on sotkettu  maailman järjestystä, on kyllä käsittämätöntä vähätellä  Bidenin mahdollisuuksia pysäyttää tämä kehitys. Se on tärkeintä ja sitä soisi sivistyneen Euroopan tukevan

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Pitäisikö edes meidän hyvien ihmisten puhua totta, jos vaadimme sitä pahoilta? Ruotsila ei julistanut Trumpia voittajaksi, vaan piti sitä eräässä ääntenlaskennan vaiheessa erittäin todennäköisenä. Toinen asia on, että Ruotsila ei ole hallinnut A-Studion asiantuntijailmatilaa. Se selviää tarkastamalla A-Studion haastateltavat presidentinvaaliviikolta ja sen jälkeen. Siellä on ollut useampaan kertaan äänessä mm. Suomen analyyttisin Trump-kriitikko, Yhdysvaltojen historian professori Claytonin yliopistossa Atlantassa, Marko Maunula, plus monta muuta Trump-kriitikkoa. Ruotsila oli kuriositeetti. Jäitä hattuun hysteerisenä housihin pissaaville jorinalisteille nyt, elämä jatkuu :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa