Mikko Rönnholm

Ole Vilhelm suomalainen demokraatti

Junnila USAn vaaleihin 20201030JPG

Monet tarkkailijat enkä tarkoita  Vilhelm Junnilaa  ovat arvipoineet, että Donald Trump on vaalikampanjassaan yrittänyt jo etukäteen löytää mahdollisen tappion selitykseksi vaalien epärehellisyyden. Toiset taas selittävät, että vaalien rehellisyyden epäilemine voi vähentää äänestys aktiivisuutta, joka heikentää Bidenin mahdollisuuksia.

Kaukaa katsottuna tuntuu epäloogiselta haukkua omaa hallitsemansa maan järjestelmiä; hänhän on ollut vallassa neljä vuottaa.  MAGA –  Tee Amerikka suureksi kampanja oli ymmärrettävä viime kerralla kun  hän oli haastaja.
Mutta jos jotain olemme oppineet USA:n ilmiöitä seuratessamme, niin se on se, että politiikka ei päde logiikan säännöt: Trumpismi on uskonto, jonka lähtökohta on, että jos tosiasiat ja oma mielipide ovat ristiriidassa sen pahempi tosiasioille.

Naantalin kansanedustaja Vilhelm Junnila,ps ei ole omasta uskovaisuudesta paljoa puhunut ja nytkin on ollut varovainen lausunnoissaan, vaikka rukousaamiaisilla onkin käynytkin.
Hän on kiinnostunut ilmiöistä sinänsä ja Trumpista erityisesti. Jos Trump voittaa, hän iloitsee.  Jos taas häviää, hän ei ilmaise pettymystään. Hän ottaa hyödyn siitä, että olin siellä mukana minäkin. Vilhelm tietää mitä suomalaiset jopa perussuomalisten enemmistö ajattelee. Se ohjaa tulevaisuuteen tähtäävän toimintaa.

Varsinainen toiveeni on jaluotan, että Vilhelm ei tuota suomalaisille pettymystä. Hän toimii asemansa mukaisesti ja hoitaa tehtävänsä ja on arvioissaan objektiivinen ja siten kunniaksi suomalaiselle demokratialle.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa