Mikko Rönnholm

Naantalin ystävä Curt Gerke on poissa

Curt Gerken Kuvanveistäjä Sattuma Vanha Työvänetalo vcuodelta 2000

Kunnioitamme kuvanveistäjä  Sattuman alias Curt Gerken muistoa muistamalla lyhyesti menneitä:

Curre yhdessä Raino Puottulan kanssa lahjoittivat teoksen  20 vuotta sitten Kaivokatu 20 kunnostustyön jälkeisiin avajaisiin.
He pitivät kunnostustyötä arvokkaana ja halusivat muistuttaa perinteestä.

Gurt Gerke sai Naantali-harrastuksensa tunnustukseksi Vallis Gratiae mitalin, joka ojennettiin hänelle Naantali-päivänä vuonna 2009. Tällä palstalla kirjoitin silloin:

Vallis Gratiae mitali ojennettiin Naantalin vävylle siis Mäkisen sukuun naimakaupan kautta tulleelle Curt Gerkelle. Jouko Sjöberg perusteli valintaa ei näkyvyydellä vaan Gerken monipuolisella innostuksella Naantalia ja kaupungin historiaa kohtaan. Julkaisukin on nähnyt päivänvalon. Palkittu Curre kertoi 1930-luvulta alkaneen yhteytensä Naantaliin ja sen monipuoliset vaiheet. Hän myös kertoi todellisen Naantalin rantaparlamentin ajoista ja sen merkityksestä hänen paikkakunnan tuntemukselleen. Hällforsin Eikka, Ruben Tuomi ja kokoavana voimana Armas Rönnholm mainittiin hänen puheessaan. Muistankin aikoinani ravintoloille ulkotarjoilutiloja vuokrattaessa pelänneeni rantaparlamentin suhtautumista kokoontumispaikkojen menetykseen. Ehkä tuon parlamentin istuntojen seurauksena Naantalin rannan autoliikennettä ruvettiin rajoittamaan.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa