Mikko Rönnholm

11.11. Sinkkujen päivä

Kuparivuori Morsiuskallio 20201110

Kaupallisuus panee keksimään. Kuten tiedämme, että äitienpäivä, isänpäivä ja ystävänpäivä ovat sydämen asialla, mutta kyllä ne lompakkoonkin onnistuvat osumaan. Kiinalaisten verkkokauppiaiden kehittämä sinkkujen päivä on selkeimmin kaupallinen innovaatio.

Aamutelkkari tiesi kertoa, niin kyllä se puree: Marimekolla väitettiin tullee puoli miljoonaa 50 prosentin  alennuksen houkuttelemaa tilausta lyhyessä hetkessä. Ja kartonki käy kaupaksi ja roskaa eikä kun kierrätysmateriaalia syntyy. Työllisyys ja – mieli – paranevat. Tämähän olisi ihanteellista.
Eikä nyt viitsitä kaivaa sitä pilven mustaa reunaa, vaan yritetään pitää mielessä, että yksinäisyys on yksilön ja yhteiskunnan ongelma, joka  helposti unohtuu.

Mutta ei kaikki aina kaksinkaan onnistu. Oheinen kuva on otettu ensinnäkin  siksi, että se perustelee ainakin yhtä hyvää selitystä Kuparivuoren nimelle.
Ja toiseksi siksi, että mieleeni on jäänyt lapsena kuulemani liikuttava tarina, joka kertoi nuoren onnettoman parin hukuttautuneen sotilasvyöllä toisiin sidottuina juuri Morsiuskallion kohdalla.

Kotona opastettiin, että yrittäkää elää ihmisiks! Yksi soudellessa ymmärrän sen tarkoittavan enemmän kuin käyttäytykää kunnolla…

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa