Vaalikirjaksi hyvä

Alla-nissilän kirja 20190404

Pohdiskelin otsikkoa: Ei huono kirja vai Vaalikirjaksi hyvä. Päädyin jälkimmäiseen siksi, että kirjassa ja sen materiaalista olisi aineista vielä parempaan ja helpommin nieltävään ellei siinä olisi siteeksi Sipilän hallituksen kehuja ja puolustusta tarpeettomasti.

Meillä jokaisella on omat  karvamme – minunkin on vaikea kepulaista kehua ja Olavin on mahdotonta olla haukkumatta demareita,
Mutta kun  kirjassa on ajatusta ja sisältöä, niin todettakoon, että kirja oli hintansa väärtti ja että tulen sen jättämään alahyllylle.

Kirja on jopa mukaansa tempaava.; se on rakenteellisesti  johdonmukainen ja aihealuiltaan kattava. Olavi on käyttänyt hyväkseen kokemustaan ja asiantuntemustaan valitessaan lainauksia ja selittäessään talouden ilmiöitä.
Aloitetaan sisällysluettelosta:

  1. Unohdettu kansa ja osattomuuden pommi
  2. Globalisaatio – elefantti ja kiinalaine juttu
  3. Ilmastokello tikittää

     ja seitsemän muuta lukua 

     11. Ottakaa minutkin mukaan -teesejä valtioneuvosto ja Euroopan komission seinille..

  •  Kahdeksan kohdan ohjelma (Pitsinki 1966)

Suomalisessa yhteiskunnassa ei saa olla turhaa joukkoa eikä osattomuuden pommia. Eheys voidaan turvata osallistuvan, osaavan ja kestävän kasvun kautta
Nousuveden pitää nostaa kaikkia laivoja.


Kulunut viimeinen virke on kuitenkin oikein ja nyt pieni sossukarvainen potku takaisin:  Niin se tekikin Sipilän korruptoivalla  tavalla koossa pidetylle hallituksellekin.
Ala-Nissilän kirjaa kannattaa demareiden lukea ja jotenkin uskon, että rakentavalle keskustelullekin löytyy mahdollisuuksia.  Olavikin on lainannut Talous- ja yhteiskuntalehdestä oheisen kuvan, joka kertoo ongelmien yhteisestä tunnistamisesta.

Olavi voisi – kun me ymmärrämme – markkinataloutta ja  kilpailua tukiessamme myös aluekeskuksia ja koko maan ongelmia maatalous niihin mukaan lukien, niin Olavi voisi huomata, että kyllä eheyden tekijänä ammattiyhdistysliike on tärkeä yhteistyökumppani.

Eriarvoisuuden  rakenteellisiin järjestelmän vinouksiin on aihetta puuttua eikä pääomaa pidä yli suojella, varsinkin kun varallisuuden keskittymine on maailman laajuinen ongelma ja ehkä yksi eheyden merkittävistä esteistä.

Vähän muokkaamalla ja vaalikirjamaisuudet poistaen kirja kelpaisi vaikka oppikirjaksi!

 

4.4.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa