Puoluekokous ei ollut syy vaan sen jälkeinen aika

Puoluekannatus Yle 20200903

Tutkimuspäällikkö Tuomo Turja Taloustutkimuksesta kertoo, että SDP:n kannatus kääntyi laskuun elokuun kahden viimeisen viikon aikana.
– SDP:n kannatuksen lasku tulee tällä kertaa lähes yksinomaan eläkeläisten ja yli 65-vuotiaiden ryhmästä. Varttuneen väen keskuudessa SDP:n kannatus on laskenut melko selvästi, Turja valottaa mittauksen taustatietoja.
Heinäkuussa SDP:n kannatus oli korkeimmalla tasolla pitkään aikaan, joten parin prosenttiyksikön pudotusta ei Turjan mielestä kannata vielä ylitulkita. Yle 3.9.2020

Sitten se, ettei kysymys ole puoluekokouksesta eikä edes kuuden tunnin työpäivästä. Kysymys ei ole Kaipolasta, mutta kysymykseen liittyy Kaipola. Kaipola oli oivallinen valinta oikeiston suunnitellulle vastaiskulle ja ajoitus oli loistava. Blogipalstalla Mikko Rönnholm kirjoitti 28.8.2020;

  • Kaipola kiinni ja syyttävä kirje. Varsinainen syy on markkinatilanteessa, mutta varsinaiset syypäät ovat valtion verot ja duunareiden palkat.
    Ja ajoitus: Ennen budjettiriihtä ja vähän SDP:n puoluekokouksen jälkeen ja tienkin Petteri Orpo uskoo Pesosta tai vaikkei uskoisikaan, niin yhtyy sormen osoitukseen.
    Sanna Marin on johtanut liian uskottavasti hallitusta.Tämä ei ole vainoharhaisuutta, sillä samaan aikaa Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja, entinen Jyrki Kataisen kansliapäällikkö Juho Rommakkaniemi, itkee, ettei ole saanut tapaamista, vaikka kerran pyytänyt.

Ja nyt Yle analysoi:

Marinin kannanotot nostattivat vastarintaa erityisesti elinkeinoelämän ja opposition kokoomuksen suunnalla, mutta myös hallituskumppani keskustan edustajat ärsyyntyivät.
Kokoomus saa voimaa luokkataistelusta.

Siis pelin politiikka ei ole vain puoluepolitiikkaa eikä ay-liike auta vastoin julkista maalausta SDP:tä kuten elinkeinoelämä Kokoomusta; päin vastoin ay-liike ei hoida omaa osuuttaan vaan kaataa murheet hallituksen pöydälle.

Ja kaiken kukkuraksi hallituksen talouspolitiikan suuret kysymykset kuten verotus on jatketta Sipilän hallituksen ajoilta. Pienet ”köyhien auttamisoperaatiot”  eivät  vaikuta juurikaan Suomen kilpailukykyyn eikä yritysten asemaan eikä edes valtion velkaantumiseen, sillä  julkisen talouden avustukset tai tulojen vähennykset   ovat määrällisesti ylivoimaisesti eniten hyödyttäneet elinkeinoelämää.

Se on mielikuvaa jota varmaan hallituksessa mukana olevat  ovat halunneet ylläpitää ei vastaa todellisuutta. Mutta se riittää, jotta siitä voidaan markkinatilanteen ongelmista syyttää. Tämän on   oikeisto on nyt hyödyntänyt onnistuneesti.

SDP ei saa panikoida, mutta tilanne on tunnistettava ja toimet tehtävä harkitusti ja selkeästi.

3.9.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa