Valtuustossa ei mitään uutta  tai sittenkin sittenkin paljonkin

  • Minullakin on orpo olo, sillä sähköpostipalvelin ei toimi!, Tämä valitettavasti ei ole vitsi ja siksi en pysty kommentoimaan tänne lähetettyjä posteja. Olen pahoillani.

Orpo olo oli tullut myös  Vilhelm Junnilalle, ps, joka haukkui ihan perustellusti  maakuntajohtajan esityksen kuntarakennelausunnoksi. Tosin se oli jo hylätty maakuntahallituksessa, kun demarit eivät siihen suostuneet ja Keskustalla oli oma esitys. Vilhelmin jutun juoni oli tietenkin mennyt, jos hän olisi lukenut vaikka näitä sivuja. Hyvä näin sillä nyt tosijuonen piirtäminen on helpompaa ja voipa tässä nostaa kissan hännänkin, sillä olinhan siellä maakuntahallituksessa minäkin valtuuston varapuheenjohtaja vielä tämän viimeisen kerran vaikuttamassa siihen, että maakunnan lausunto loiveni.oleellisesti kokoomuslaisesta mallista.
Kirjoitin ennen maakuntahallituksen kokousta tälle palstalle:

  • Maakuntahallitus käsittelee lausuntoa kuntarakenteesta, joka lähtee kovin Turku- keskeisesti eikä ota kuntien lausumia mielipiteitä huomioon. Tässä taitaa olla Petteri Orpon pukinsorkka pelissä. Hän on hankalassa saumassa ja saapa nähdä mihin tämä vielä vanha hallitus päättyy eli onko se Orpon valtakunnan poliittisten tavoitteiden ja Kataisen tukimiehen juoksupoika vai kuntien edustajien äänitorvi.

Juoni , jota tässä kuljetetaan on kirjoitettu Kokoomuksen puoluetoimistossa. Minulle on kerrottu, että sieltä on lähtenyt ukaasi, että kaikkien tulisi tukea puolueen siis Kataisen Virkkusen kovaa kuntarakennelinjaa ja että lausuntoihin tulisi jopa jättää pakon salliva aukko. Turku tämän nielaisi demareidenkin mukana ollen, eli se siitä eilisestä valonpilkahduksesta.

Kenen leipiä syöt sen lauluja laulat.

Matti Rantanen ja Ville Vuorio ovat puolueen palkkalistoilla ja niinpä heidän selväsanainen mielipidekirjoitus RS 26.2.2013 ja Matin puheenvuoro valtuustossa  vahvistavat indisiotodistuksena juonen olemassaolosta.

  • Aivan aluksi kiitän Mattia ja Villeä kirjoituksesta, joka oli herättävää sisältäen mietittävää. Tämä ilman sarvia ja hampaita.

Toimintamalli ei sinänsä ole aivan uutta Kokoomukselle; pitää kerätä monimuotoisuudella kannatusta kaikkialta. Tunnemme tämän taktiikan ennestään, johon kuuluu vanha vitsi: ottakaa varas kiinni huutaa varas. Naantalin talouden ahdingosta nimittäin suurimman vastuun kantaa Kokoomus ja senhän nuoret puoluemiehet hyvin tietävät, mutta eivät tietenkään sano.
Jälkikäteen valintoja arvioitaessa voi ehkä ajatella, että he ovat mahdollisesti lausuneet etukäteen, jotain tähän viittaavaa.

Mutta nyt yritän ottaa asiat asiana. Siltä kannalta katsottuna Matin ja Villen ehdotuksessa on vinhaa perää. Jos uskomme asiaamme eli, että Naantali on sopivan kokoinen ja pystyy hoitamaan asiansa hyvin, niin se on osoitettava käytännössä.
Me kävimme sunnuntaina juuri tämän keskustelun yleisessä kokouksessamme ja totesimme, että tämä tavoite ei ole helpolla saavutettavissa, mutta että me haluamme siihen pyrkiä pitäen Naantali itsenäisenä ja muistaen , että asukkaiden palvelujen hoitaminen on asia N:ro 1 aivan kuten Sirpa Hagsberg ytimekkäässä ryhmäpuheenvuorossaan muistutti.
(Lue Sirpan puheenvuoro kuntarakenteesta ja kaavoitusasioiden esittelystä tästä)

Nuoret kokoomuslaiset ovat siis sinänsä oikeassa, että ei oikein hyvältä näytä. Siitä saatiin valtuustossa viite, kun päätettiin olla ryhdistäytymättä kaavoitusasioiden esittelyn järjestelyssä. Tällä menolla luisumme kohti Rantasen-Vuorion polkua pilkin Turun helmoihin.,

Tänään Naantalissa  pohditaan palvelustrategiaa ja jäämme innokkaina kuulemaan, onko herätyskellot soineet laajemminkin kokoomuslaisten keskuudessa vai oliko taas kyse siitä samasta vanhasta suurella suuremmalla puhumisesta.

.
.

25.2.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa