Erottamisvaliokunta aloite kaatui valtuustossa

Valtuuston äänestystaulu valiokunnan perustamisesta T20230918
Naantalin valtuustossa siirryttiin yksinkertaiseen päiväjärjestykseen eikä 11 valtuutetun aloite puheenjohtajiston luottamuksen arvioimiseksi valiokunnassa  riittävää kannatusta.

Kuvat kaapattu valtuuston videoinnista

 

NTY:n puheenjohtaja Kimmo Aho vitsaili, että syntyi uusi ryhmä 29. Hän muistutti siitä porvarillisen puolen ryhmä 29 korjasi täyden potin ja jätti toiseksi suurimman puolueen SDP:n ryhmän ilman keskeisiä puheenjohtajan paikkoja.

Valtuuston kokous sai huomiota medioissa aina Hesaria myöten.

 

Alla muutama lainaus julkisuudesta: 

Rannikkoseutu uutisoi Naantalin valtuustoa mm:ssa näin:

Valtuuston ikänestori Lauri Laine (sd) toimi asiakohdan aikana kokouksen puheenjohtajana, sillä nykyiseen puheenjohtajistoon kuuluvat valtuutetut olivat esteellisiä käsittelemään asiaa.

Mikko Rönnholmin (sd) mukaan ryhmä katsoi asiaa ensisijaisesti pelisääntökysymyksenä. Hänen mukaansa sosiaalidemokraatit kunnioittavat periaatetta, jonka mukaan ryhmät valitsevat edustajansa luottamustehtäviin ja kantavat vastuunsa edustajistaan. Siksi sdp:n ryhmä ei kannattanut tilapäisen valiokunnan perustamista.

”Tämä kannanotto ei ole arvio puheenjohtajiston luotettavuudesta”, Rönnholm huomautti.

Juha Haapakoski puolusti ryhmänsä aloitetta omassa puheenvuorossaan.

Hän sanoo, että odotuksena oli, että Junnila olisi itse tehnyt johtopäätökset ja eronnut puheenjohtajan paikalta. Haapakoski kertoi, että ryhmä pyysi Junnilaa ryhmäkokoukseen käsittelemään julkisuudessa esillä olleita väitteitä.

HANNU VÄHÄMÄKI, Yle Turku

Naantali ei perusta tilapäistä valiokuntaa selvittämään valtuuston puheenjohtajan, perussuomalaisten Vilhelm Junnilan luottamusta. Valtuusto päätti asiasta maanantai-iltana äänestyslukemin 29–11.

Ratkaisu varmistui lopullisesti, kun ryhmäpäätöksen tehnyt SDP päätti vastustaa tilapäisen valiokunnan perustamista. SDP:n lisäksi enemmistön muodostivat perussuomalaiset, kristillisdemokraatit, keskusta ja osa kokoomuksen valtuutetuista. Vähemmistöön jäivät kuusi kokoomuslaista, vihreät ja vasemmistoliiton valtuutettu.

Mikko Rönnholm (sd.) perusteli ryhmänsä päätöstä pelisääntöjen noudattamisella.

– Yksittäiset ryhmät nimittävät ja kantavat vastuunsa valitsemistaan henkilöistä. Muiden ei ole syytä puuttua näihin ratkaisuihin.

Naantalin mainehaitasta on asian yhteydessä puhuttu ja sitä on aikaansaatu. 

Merkille pantavaa oli, että aloitteen tekijät eivät erityisesti kiinnittäneet huomiota rasismikeskusteluun, vaan he olivat loukkaantuneita Junnilan heille antamista  vastauksista.
Tämä juoruaa siitä, että ehkäpä puolueen edustajien tavoitteena oli vain saada julkisuutta tai jopa napata valtuuston puheenjohtajan paikka itselle.

Poliittinen populismi ja valtapolitiikka pilkisti julkisuuhälinän takaa.

19.9.2023

1 Vastaus artikkeliin

  1. Jukujuku. Sosiaalisuusmedian tietäjät ovat maininneet ”matkailukaupungin mainehaitan”. Näinhän se nimenomaisesti on, meikämannekin aina ensin vasiten tutkii, kuka on Janakkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja ennen kuin arvaa startata lastenlasten kanssa Puuhamaahan. Nakkilaan ja Säynätsaloonkaan ei voi mennä työmatkalle ilman soittoa kunnansihteereille, mikä tilanne, onko paikkakunnalla joku herättänyt pahennusta, puhumattakaan Kirjalansalmen ylityksestä, vieläkö ruåttinkieliset pitää meitä suomenkielisiä matalaotsaisina örisevinä mongoleina, pärrrkkelen pärrrkkele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa