Sirpa Hagsberg: VANHASTA RAATIHUONEESTA JA KUPARIVUOREN KOULUSTA – KULTTUURIN KÄYTTÖÖN VAI EI

Sirpa Hagsberg valtuusto 20210607

Valtuusto 7.6.2021 ryhhmäaloite:

Julkisuudessa näkyneet tiedot ovat herättäneet kysymyksiä Naantalin kulttuuriväen keskuudessa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto pöytäkirja 24.05.2021/:

Kaupungin kulttuuritoimen ja sivistystoimen johto on tarkastellut myös Raatihuoneen ottamista omaan käyttöönsä. Tarkastelun lopputuloksena he totesivat, että kulttuuripalvelut eivät tarvitse Vanhasta kaupungista vapautuvaa Raatihuonetta omaan käyttöönsä, sillä kun Kuparivuoren koulusta päättyy koulutoiminta, on sieltä tarkoitus osoittaa tiloja kulttuuriyhdistysten käyttöön monipuolisesti.”

Konsernijaosto jätti asian sosialidemokraattien esityksestä pöydälle, jotta myös muita toimijoita kuultaisiin.

27.5.2020 Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry, Vallis Gratiae ry, Naantalin Oppaat ry osoittivat kirjaamoon anomuksen Kuparivuoren koulun luokkatilan käytöstä koulun käyttötarkoituksen muuttumisen myötä.

14.12.2020 Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry, teki esityksen kaupunginhallituksen konsernijaostolle Naantalin Vanhan raatihuoneen tulevasta käytöstä. – Kumpaankaan ei ole saatu toistaiseksi saatu vastausta tai käyty keskusteluja. Nämä yhdistysten esityksethän tehtiin tietoisesti, jotta yhdistyksiä ei ”unohdettaisi”, kun näiden tilojen jatkokäyttöä suunnitellaan.

Tämän hetkisen arvion mukaan Kuparivuoren koulu vapautuu koulutoiminnasta vasta syksyllä 2025. Ennen kuin sitä otetaan muuhun käyttöön, tiloissa tehdään korjaus- ja kunnostustöitä, joten tilojen vapautuminen voi myös vielä siirtyä.

Nyt myös Naantalin Teatteria on kehotettu hakemaan tiloja vapautuvasta Kuparivuoren koulusta, jotta eivät unohdu…

Keskusteluyhteys on nyt avattava uudelleen, kaikilla kulttuurin toimijoilla on oltava oikeus ja tunne tulla kuulluksi. Raatihuoneen myyminen yrityskäyttöön tuntuu nyt hätiköidyltä.

VALTUUSTOALOITE

Esitämme, että kaupunginhallitus ryhtyy toimiin Raatihuoneen antamiseksi kolmannen sektorin kulttuuritoimijoiden ja yhdistysten käyttöön tarkoituksena luoda Mannerheiminkadulle Vanhaa kaupunkia elävöittävä ympärivuotinen toimintakeskus, joka tarjoaa sekä kaupunkilaisille, että matkailijoille matalan kynnyksen kulttuuri- ym. yhteisöllistä toimintaa ja virkistystä.

 

 

8.6.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sisällysluettelo

 


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa