Naantalin auringon tummat varjot

Aho Kimmo 20210227

Tämä perjantai 26.2.2021 jääkööt meidän naantalilaisten mieliin aurinkoisesta säästä huolimatta, ellei kaikkien mielestä mustana, niin ehkä kuitenkin vähintäänkin synkähkönä.

Naantalin jalostamon syöttöön menevä viimeinen raakaöljylasti on juuri tällä hetkellä purkauksessa ja huomenna voinemme nähdä sen tuoneen tankkerin, Masteran, perävalot viimeisen kerran.

Raakaöljyn nykyisestä fossiilin mustasta kirosanasta huolimatta on hyvä muistaa asioilla olevan aina enemmän kuin yksi puoli.
Esimerkiksi pelkästään naantalilaisille näiden menneiden vuosikymmenten aikana tuodut raakaöljylastit ovat tarkoittaneet palveluiden kehittämistä ja niiden ylläpidon rahoittamista mm. naapurikuntia alhaisemmalla veroprosentilla ja siten, että pikkukaupunkimme kassaan on mainittuna aikajaksona joidenkin laskelmien mukaan kertynyt yhteensä vähintäänkin reilut 130 M€, kaupungin omien pääomien ollessa noin 115M€.
Siinä sitä on ollut hyvä paukutella henkseleitä talousosaamisella, kenen milloinkin. Voin kuvitella joidenkin naapurikuntien ajattelevan, että tervetuloa muiden ”kuolevaisten” joukkoon.

Tästä syystä en ole koskaan tykännyt joidenkin johtavien päättäjiemme tavasta retostella julkisuudessa taloutemme hyvyydellä – Siinä on tähän mennessä ollut paljon enemmän muualta tuotua, kuin omaa osaamista.

Tämä on kuitenkin pieni murhe niiden jalostamolaisten kannalta, joiden nesteläisyys päättyy seuraavien kuukausien aikana. Kaikella on aikansa, sanotaan, mutta kyllä tämä päivä ainakin minun aurinkoani pimentää.

27.2.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sisällysluettelo

 


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa