Lähidemokratian lähettiläs Riitta Alho 80 vuotta

53 Alho Riitta

Huominen voi olla parempi; tarvitaan vain rohkeita ihmisiä on nyky-SDP julistanut ja Olof Palme puolestaan kirjoitti kirjan: Poltiiken är att vilja -Politiikka on tahdon asia.

Riitta Alho  on rohkea tahto-ihminen ja aikaan saava siis tekee enemmän kuin julistaa ja kaiken lisäksi tai paremminkin ennen muuta hän on inhimillinen ja huomaavainen kanssaihminen. Hyvä toveri.

Monet meistä tuntevat kiitollisuutta vuosia jatkuneesta harvinaisesta huomaavaisuudesta. Riitta on nimittäin onnistunut yllättämään  kanssaihmisensä iloisilla  tervehdyksillä, joita hän huomaavaisesti ja vaivojaan säästämättä on milloin missäkin  muodossa toimittanut niin monelle. Muistaminen on kaunis hyve.

Riitassa on voimaa ja vaikutusta.

Häneen luotetaan myös hänen vakaumuksensa vuoksi, ja niinpä hän seurakuntavaaleissa useasti ollut ääniharava, jonka avulla Ruusu-ryhmän ääni  kuului enemmän.

Riitta Alhon on pitkään ollut NTY:n vastuun kantaja pitkä aikainen varapuheenjohtaja ja naisjaoston vetäjä. Hän on  Naantalin Työväenyhdistyksen säätiön  valtuuskunnan

Riitta ja Urpo Alho muuttivat nuorena parina yli 60 vuotta  siiten Naantaliin Stenroosin Linnean ja Iivarin yläkertaan Pappilan mäelle. Sieltä heidän ”alamäki” alkoi kulkien Presidentinkadun kautta Torikadun ja Katinhännän kulmaan ja nyttemmin Timon kanssa asutaan olosuhteisiin sopivammassa paikassa, mutta aina Naantalin ytimessä.

Paljon vaivaa vaativa vanhan talon uudelleen rakentaminen puhkesi sanan mukaisesti kukkaan pihaympäristönsä ansiosta. Kaikki palkinnot ansaittuaan Riitta on sittemmin puheenjohtajana vetänyt Naantali kotipihatoimikuntaa. Hänen ansiostaan toimikunnan arvoa on noussut ja pihojen kaunistuksesta on tullut arvostettu harrastus.

Kun  Riitta nykyisen elämänkumppaninsa  Timon  kulkee kaupungilla on heidän  varattava aika matkoihin, sillä hänet pysäytetään tai hän pysäyttää tutun  vastaantulijan.  Aina on hyvä sana valmiina. Tämä vuosikymmenten tyyli on lähidemokratia parhaimmillaan.
Sosialidemokraattinen liike tuntee suurta kiitollisuutta malliksi kelpaavasta työstä yhteisen asian puolesta. Omasta puolestani tiedän  ja arvelen, että v myös Kantolan Ilkka on samaa mieltä, että ilman Riitan  tukea eivät eduskunnan ovet olisi meille avautuneet.

Riitta tuntee vahvasti, mutta herkästi.
Riitalla on rohkeutta puuttua yhteiskunnallisiin vääryyksiin ja hänellä tahto korjata epäkohtia kaikilla keinoilla – eivät ne ole vähäiset.

Mutta muutoin hän kuin yksi meistä vaan,  hän kauneutta rakastaa ja hyviä ystäviään.

Onnea 80-vuotiaalle Riitalle  niin omasta kuin työväenyhdistyksen väeltä!

 

 

7.2.2024

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sisällysluettelo

 


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa