Kimmo Aho FB:ssä Junnilan tapauksesta

Me olemme me Kimmo Aho Nasta 2 -2021
Valtuuston puheenjohtajan, kansanedustaja Vilhelm Junnilan, asema puhuttaa Naantalissa.
Kirjoitanpa yhtenä naantalilaisena päättäjänä tästä asiasta muutaman sanan minäkin. Minä en diggaa millään tavoin Perussuomalaisten politiikkaa ja asioista olen jotain mieltä minäkin, kuten tästäkin.
Eduskunta valitsi äskettäin täydennysvaaleissa Junnilan mm. perustuslakivaliokunnan jäseneksi. Tämä tapahtui pöytäkirjojen mukaan täydellä yksimielisyydellä. Perustuslakivaliokunta valitsi Junnilan myöhemmin myös valiokunnan varapuheenjohtajaksi ja jälleen käsittääkseni täydellä yksimielisyydellä. Tästä valiokunnan valinnasta, kuten muistakaan, ei mikään eduskuntapuolue ole esittänyt eriäviä mielipiteitä. Ei edes Vasemmistoliitto, joka voimakkaasti puuttui Naantalin valtuuston puheenjohtajan asemaan.
Mitä tämä sitten tarkoittaa?
Mielestäni eduskuntapuolueiden viesti on selvä. Se viesti on se, että jatketaan vuosikymmeniä voimassa olleella herrasmiesmäisellä tyylillä ja annetaan poliittisten ryhmien itse päättää henkilövalinnoistaan, jos ei ole jotain erityistä tarvetta puuttua asiaan.
Kun puuttumisen tarvetta ei nähdä eduskunnassa, niin ei sitä erityistä tarvetta ole mielestäni myöskään Naantalissa. Kokoomusvaltuutettujen aloite Junnilan valtuuston puheenjohtaja-aseman arvioimiseen on henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan täysin yliammuttua. En pysty näkemään sitä rasismin vastustamisena, vaan täydellisenä poliittisena puukottamisena. Tällaisessa puukkojen yössä en itse halua olla osallisena.
Naantalissa luottamushenkilöpaikat jaettiin siten kuin jaettiin, eli käytännössä Sdp:llä ei valtuuston puheenjohtajuuteen ollut mitään vaikutusvaltaa. Valinta Perussuomalaisille ja Junnilaan hyväksyttiin vaalien jälkeen normaalisti ryhmien välisen toiminnan lopputuloksena.
Minä en siis henkilökohtaisesti näe mitään tarvetta asettaa valiokuntaa miettimään valtuuston puheenjohtajien luottamusta. Jos valiokunta kuitenkin asetetaan, niin siinä tapauksessa pitääkin miettiä koko puheenjohtajiston luottamusta, eli koko paletti onkin sitten täysin auki. Uusi puheenjohtajisto tuleekin mahdollisessa uudessa tilanteessa ajatella siltä pohjalta, että mitään paikkajakoa ei ole sovittuna.
Tämä edellä oleva on minun henkilökohtaista pohdintaa ja Naantalin Sdp käsittelee asiaa huomenna sunnuntaina ja ehkä vielä maanantaina ennen valtuuston kokousta.
Viimeistään valtuuston kokouksessa mielipiteemme on näkyvissä.

17.9.2023

1 Vastaus artikkeliin

  1. Kiitos tästä järjen äänestä, Kimmo! Jo toinen puheenvuoro viikon sisään, joka alkaa pikku hiljaa palauttaa uskoani demareihin. Ensimmäisen esitti Jarmo Rosenlöf Aamuset-lehdessä debatoidessaan Kaija Hartialan vastavoimana Suomen Nato-jäsenyydestä. Ehkä tämä vielä tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sisällysluettelo

 


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa