Kari Ahonen: Luonto on Naantalin valtti – pidetään huolta siitä!

Ahonen Kari 2021

Merellinen luonto ja puhdas ympäristö ovat Naantalin vahvimmat valttikorttit niin asuinpaikkana kuin meille tärkeää matkailuelinkeinoa ajatellen. Siksi kaupungin tulee kaikessa päätöksenteossa arvioida päätösten ympäristövaikutukset ja pidättäytyä hankkeista, jotka ovat ristiriidassa luontoarvojen kanssa.

Suuressa mittakaavassa erityistä huomiota on kiinnitettävä Saaristomeren tilan parantamiseen ja ilmastomuutoksen torjuntaan. Tämä koskee erityisesti elinkeinopolitiikkaa, jossa niin nykyisiltä kuin uusilta yrityksiltä tulee edellyttää ympäristövastuullista toimintaa. Ympäristövastuusta tinkiminen on menneisyyden politiikkaa, josta koituvat haitat kasvavat nopeasti suuremmiksi kuin mahdolliset lyhyen ajan hyödyt. Naantalin tavoitteena tulee olla hiilineutraalius.

Lähiluonnon merkitystä nykyisten ja uusien asukkaiden asukastyytyväisyyteen ei tule aliarvioida.  Helposti saavutettavissa olevien ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksien vähentäminen vaikuttaa negatiivisesti ihmisten viihtyvyyteen ja hyvinvointiin, mikä täytyy huomioida myös kaavoituksessa. Suunnitellusta kerrostalorakentamisesta esimerkiksi Kuparivuorelle ja Lammasluotoon on luovuttava ja Taimonrannan mahdollinen täydennysrakentaminen on toteutettava pienimuotoisesti ympäristön ehdoilla. Keskusta-alueella rakennusten kerrosmäärää ei saa kasvattaa nykyisestä tasosta.

 

 

18.5.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sisällysluettelo

 


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa