Annikka Ritamäki ym: Valtuustoaloitteet 29.8.2022: Keskustan ja Vanhakaupungin rannan kehittäminen ja Hidastetöyssy Livonsaaren kaupalle

Rintamäki Annika

Annikka Ritamäki ym: Valtuustoaloitteet 29.8.2022:

  • Keskustan ja Vanhakaupungin rannan kehittäminen
  • Hidastetöyssy Livonsaaren kaupalle

 

Keskustan ja Vanhakaupungin rannan kehittäminen

Keskustan ja Vanhakaupungin rannan kehittäminen on yksi Naantalin kärkihankkeista ja toimenpiteinä onkin ympärivuotisen liiketoiminnan toiminta edellytysten tukeminen sekä Vanhakaupungin yrittäjien kanssa toiminnan kehittäminen. Asiakkaille asti tämä toiminnan kehittäminen tai pidemmät aukioloajat eivät ole vielä näkyneet ja pohtimisen arvoinen seikka onkin, onko Naantaliin hakeutuneet yrittäjät sitoutuneita kaupungin toimintasuunnitelmaan.

Mikäli yhtenä osasyynä tilanteeseen on se, että yrittäjät eivät ole tietoisia tai halukkaita sitoutumaan yhteisiin tavoitteisiin, voisiko Naantalin kaupunki vuokrasopimuksia kilpailuttaessa laittaa vuokrasopimuksiin selkeät ja tavoitteelliset ehdot. Esimerkkeinä ehdoista voisi olla sitoutuminen yhteisiin kehityshankkeisiin, sitoutuminen tiettyihin aukioloaikoihin (esimerkiksi tapahtumien yhteydessä) tai sitoutuminen yhteisiin markkinointitapahtumiin sekä toiminnan kehittämiseen.

Viestimällä jo tarjouskilpailun yhteydessä selkeät tavoitteet ja vuokralaiseen kohdistuvat odotukset kaupungin olisi helpompi löytää ne yrittäjät, jotka ovat halukkaita työskentelemään kaupungin kärkihankkeen puolesta. Yhdessä toimien yrittäjät myös auttaisivat itseään, kun Naantali nähtäisiin taas varteenotettavana ajanviettopaikkana, jossa palvelut toimivat.

Me allekirjoittaneet ehdotamme, että Naantalin kaupunki ryhtyy toimeen konkreettisten tavoitteiden viestimisestä vuokralaisilleen jo vuokrasopimusten kilpailutusten yhteydessä.

Naantalissa 29.08.2022

Annikka Rintamäki ja sd ryhmä

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

Hidastetöyssy Livonsaaren kaupalle

Livonsaaren kaupan kohdalla jalankulkijat sekä pyöräilijät ylittävät tien matkalla kaupalle tai linja-autopysäkille.  Linja-autopysäkille jää myös koululaisia, jotka joutuvat tien ylittämään. Nopeusrajoitus on 50km/h, mutta monet Naantalin suunnalta tulevat autoilijat eivät hidasta ennen kauppaa vaan vasta kaupan jälkeen, koska vasta kaupan jälkeen on hidastetöyssy. Osa autoilijoista eivät hidasta töyssyynkään. Aiemmin rakennettu töyssy oli muuten hyvä, mutta se rakennettiin hieman väärään kohtaan, sillä näkyvyys kaupalta töyssyn suuntaan Velkualle on hyvä, jolloin ne autot joutuvat hidastamaan, jotka tien ylittäjä näkee muutenkin monen sadan metrin päästä. Sen sijaan Naantaliin suunnalta tulevat autot ajavat hidastamatta kaupan ohi töyssylle asti, ja juuri Naantalin suunnalta näkyvyys on erittäin huono, sillä autot tulevat mutkan takaa pimennosta. Etenkin lapsille tämä tien ylitys on haasteellinen, kun autoilijat eivät ehdi reagoimaan pieneen tienylittäjään eikä lapsi pysty havainnoimaan autoa muuten kuin kuuntelemalla.

Me allekirjoittaneet haluamme kaupungin ryhtyvän nopeasti toimiin, jotta Livonsaaren kaupan kohdalle saadaan hidastetöyssy myös Naantalin suuntaan, jotta myös ne autot, jotka ajavat kaupan ohi tullen mutkan takaa pimennosta, joutuvat hidastamaan ja näin saamme tien ylittäjille turvallisemmat olosuhteet.

Naantalissa 29.08.2022

Annikka Rintamäki ja sd-ryhmä

 

 

 

30.8.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sisällysluettelo

 


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa