Mikko Rönnholm

Ylistyskirja on Halla-ahoa ja Aaltolaa rehellisempi

Sauli Niinistö Uimosen kirja 20240105

Yritän seurata presidenttivaalikamppailun haastatteluja ja arvioita – spekulaatioitakin. Mielenkiinnosta eli harrastuksesta alaan. En tietenkään ole ihan ulkopuolinen enkä mielipiteetön.
Yritän kuitenkin analysoida muutamia seikkoja ja erityisesti tapaa, joilla kampanjaa käydään:

Kahdelle viimeiselle presidenttitenttiin osallistuneella oli keskeinen itsensä nostamisen keino moittia mennyttä politiikka ummehtuneeksi  tai sinisilmäiseksi. Tämä  aloitettiin TE:n haastattelussa, jonka kuvituksesta  oheinen kaappaus ja tarkoitus on ollut  todistaa, että tällaisia ovat menneet vallanpitäjät ja heidän seuraajansa – siis muut ehdokkaat.

Olen vasta lukenut Risto Uimosen kirjan : Sauli Niinistö, suomalaisten presidentti. perustuu laajaan arkistotyöhön ja kelpaa käsikirjastoon siitäkin huolimatta, että journalisti Risto Uimonen on omaksunut tosin hienostuneemmin Kekkosen hovikirjailijan Juhani Suomen elkeitä; nähdä lähes kaikki presidentin toimet viisaana johdatuksena Nato-jäsenyyteen.

Otan tähän yhdenkuvan sivuilta:

Tämä on vaan esimerkki siitä, Niinistö oli sinisilmäinen ja harjoitti hyvin pitkään sodan jälkeisen Suomen politiikkaa, jossa  pyrittiin hyötymään liittoutumattoman maan asemasta ja varomaan Venäjän loukkaamista

Presidenttitenteissä niin Halla-aho kuin Aaltola eivät sano pahaa sanaa päinvastoin kehuvat Sauli Niinistöä. Molemmat tuntevat Suomen ulkopolitiikan sisällön ja tietävät, että sitä johtaa tasavallan presidentti …. pitkätauko yhdessä valtioneuvoston kanssa.

Hyvin suosittua presidenttiä ei mollata, koska pelkona on vaikutus  omaan kannatukseen. Tyypillistä gallup-opportunismia!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa