Mikko Rönnholm

Viisaan Rauno Tirrin muisto elää

Rauno Tirri jatkuva onnen tunne kirjAN TKAAKANSI 001

Kun sain tiedon Rauno Tirrin poismenosta, kaivoin yhden hänen kirjansa : Jatkuvan onnen tunteen harhan vuodelta 2006.Selaisin sitä ja huomasin, että kirjassa oli paljon kokemusperäistä tieteellisen pohjan lisäksi. Rauno Tirri eli kuten opetti;

”Materiaalisten perustarpeiden lisäksi yksilön elämän onni tai epäonni riippuu sosiaalisten virikkeiden laadusta, suhteesta muihin ihmisiin”,

Monipuolinen tiedemies, jolle kulttuuri – laajassa mielessä oli hänen elämäntapansa. Biologia sankirjasta Erik Rauthovin näytelmään ja paljon muuta jäi jälkeen.

Rauno oli juuri lopettanut Naantalin Yhteiskoulun , kun sinne pääsin. Kuitenkin Rauno Tirri oli esimerkillisenä käsitteenä koulussa eikä turhaan – sen hänen uransa osoitti.
Yhtenä juhannuksena juhlalliseen lipunnostoon lupautunut esilaulajan ei paikalle saapunut. Yleisön joukosta kuoromies Rauno Tirri hoiti sen hienosti. Yhteisellä asialla oltiin.

Poissa on arvostettu tiedemies ja hieno naantalilainen. Merkittävää elämän työtä ja hienoa kanssaihmistä tulemme me ja vielä tulevatkin naantalilaiset  muistamaan kiitollisella kunnioituksella.

Kuva kirjan takakannesta

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa