Mikko Rönnholm

”Vapauden” kilpalaulantaa

Paradigman muutos FT Milne 20220516

Kylmän sodan aikana Suomi joutui vuosikymmeniä mukauttamaan politiikkaansa pitääkseen Neuvostoliiton onnellisena, mikä johti termiin suomettuminen, joka on maassa nykyään vihattu ilmaisu.
Sen jälkeen vuosikymmeninä se on pyrkinyt säilyttämään hyvät suhteet Venäjään, mikä on nyt murtunut. Joskus gnomisista puheistaan ​​tunnettu Niinistö on puhunut selkeästi ja suoraan Venäjän vastuusta Suomen Nato-jäsenyydestä. ”Sinä aiheutit tämän. Katso peiliin”, hän sanoi.

Elina Valtonen sanoi: ”Sen näkee retoriikasta. Perinteisesti suomalainen ulkopoliittinen retoriikka on ollut lähes salaperäistä. Nyt se on avointa ja suoraviivaista. Suurin muutos on mielessä. Olemme vihdoin vapaita aidosti.

Tytti Tuppurainen myönsi: ”Tämä on uusi Suomi. Kaikki ymmärtävät, että myöntyväisyys ei toimi enää. Vihdoinkin on aika, jolloin voimme puhua Venäjästä ja sen hallinnosta rehellisesti. Se on totalitaarinen hallinto.”

Sekä suomalaiset että ruotsalaiset ovat vaatineet, että maiden  päätöksensä tehdään oman turvallisuutensa maksimoimiseksi, eivätkä ne ole Venäjää tai ketään muuta vastaan.
Niiden on myös tarkoitus lisätä kolmen Baltian maan turvallisuutta helpottamalla niiden puolustamista.

Mutta on myös selvä tunne, että yksi Putinin Ukrainan hyökkäyksen suurimmista seurauksista tulee olemaan Pohjois-Euroopan ja Itämeren tekeminen Nato-alueeksi – juuri sen, mitä hän halusi välttää. Tuppurainen lisäsi:

”Kun näimme sotarikoksista   epäillyn  Vladimir Putinin todelliset kasvot, suomalaiset päättivät, että nyt on aika käyttää optiota. Se on ainutlaatuinen tilaisuus. Jos et käytä tätä optiota nyt, se saattaa olla poissa ikuisesti.”
FT Richard Milnen 16.5.2022

Reipasta, railakasta sanailua. Siinnä on kevätlaitumille menon meininkiä. Pienempikin uho riittäisi, opastettiin Tuntemattomassa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa