Mikko Rönnholm

Valtuuston loppukiri: Hyvä, parempi, paras Naantali

Sirpa puhuu 20230605
Julkinen talous on kuin mikä tahansa projekti; ensin tyhjät pois ja lopuksi  tulee kiire ja hoppu eikä siitä tule koskaan loppua.

Niin tänäkin vuonna valtuusto kokoontui pyörittelemään peukaloita kolme kertaa ja nyt viimeisessä kokouksessa oli sitten pakattuna asioita.

Yksi idea oli kuitenkin kaupungin tilinpäätöksen yhteydessä käsiteltävään tarkastuskertomukseen keksitty. Siitä tuli mieleen Jorma Etto:

 Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä,
kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään.

Nimittäin tarkastuslautakunnan asiallinen puheenjohtaja esitti asian niin fiksusti, että   tämä vaikuttaa  oikealta tavalta, vaikka  tarkastuslautakunnan tehtävä on arvioida miten ollaan onnistuttu tavoitteiden saavuttamisen osalta, niin useasti tulee kiusaus antaa ohjeita. Mutta aina sopii kysyä?

Taloudellisesti menestyksellinen vuosi ja asuntomessujen menestyksen kehuminen aloitettiin Tero Tavio, kok. toimesta ja ryhmäpuheenjohtajien kuoro vastasi niin meidänkin mielestä ja lisäsi kehuja virkamiehille ja kaikille kaupungin asioita hoitaneille.
Organisaatiosta puhuttiin  – varovasti – Kohti nälkävuosia  oltiin menossa – niinkin lausuttiin
Edunvalvonnassa on hommia. Kansanedustajiin toivo pantiin.

Sirpa Hagsberg, sd. halusi muistuttaa, että soteasiaa käsitellään kaupungin toimena viimeistä kertaa
Liikuntahalliin saatiin jo nyt rahat ja jätti kainouksissaan mainitsematta, että ansio oli SDP:n sitkeyden.
Tarvitaan lisää houkuttavuutta ja aktiivisuutta; sillä nykymenolla olemme jäämässä nukkumalähiöksi. Työpaikka kehitys on miinuksella,  Sirpa muistutti, ja että siksi  Naantali Raisio välinen E 18 on elintärkeä.

Juha Manner, ps kyseli modernisti tekoälyltä; ei se  tuntenut Naantalin asioita.
Uskotaan parempaan, niin se toteutuu.
Vihreä siirtymä voi tuottaa enemmän kuin vanha Neste. Hyvä kannanotto; terveisiä veli Junnilalle.

Jari – Antti Hörkkö, keskusta lyhyesti: Särkäsalmen sillan kevyt liikenne se oli ihan hyvä pointti,

Leena Haanpää, vihr. Puhui arvoista. Kestävän elämäntavan puolesta, ympäristövastuullisuutta kunnioittaen ja ilmastotiekarttaa seuraten  Naantalin kuplassa on vaaransa ja etunsa!

Tommy Björkskog, kd Puhui valtuuston asemasta asiaa. Kevyttä on ollut. Viime vuonna tuotiin harvinaisen vähän asioita valtuustoon.  Miten Naantalista saadaan houkuttelevampi ! Ei ole onnistuttu.

Harri Palomäki, vas. Oli vaikea uskoa lukea, miten olimme onnistuneet tekemään toiminnallisesti hyvän vuoden huonoista olosuhteista huolimatta. Olemme onnistuneet käytännössä, mutta  energian myynnistä tulevia tuloja ei pitäisi kehua.

No nämä puheenvuorot olivat sen jälkeen kun kaupunginjohtaja ja talousjohtaja kertoivat, että hyvin on mennyt ja olkaa valmiina, kyllä se tästä huononee.

Samalla tavalla on puhuttu jo monena vuotena ja pakko uskoa, että kyllä se vielä toteutuu , että se musta pilvi salamoi. Nimittäin kokemuksesta muistan kun Naantalin johto kilpaa kehui parikymmentä vuotta sitten Mobilin lahjaveron jälkeen Naantalin nettovelattomuutta.
Ja tuli aika, jolloin hampaita  kiristettiin ja väkeä tiristettiin Kallun grillissä. Niitä hedelmiä nautitaan ja kaiken kukkuraksi  Sanna Marinin hallituksen anteliasuus kohdistui erityisesti Naantaliin.

Mutta niinhän projektit menevät toiset tekevät ja toiset kiitoksen keräävät.

 

 

 

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa