Mikko Rönnholm

Valtuusto teki päätöksen, jota ehdotimme jo Tallinpuiston vaihtoehdoksi

Kauppakeksus 20240610
Monenmoisten tunteiden ei pelkästään mukavien ristiaallokossa istahdan paikalleni   valtuuston istuntosalin  takariviin.

Tunnelma paranee kun rivin toisessa päässä istuva    nuorisovaltuuston edustaja  Iina Lavonen tervehtii ystävällisesti hymyillen. Hän on ahkerin kautta aikojen  nuorison edustajista osallistumaan – siitä häntä kiitämme.

Harkituin  askelin saliin astuu EU parlamentin  jäsenyyden saavuttanut  Vilhelm Junnila, ps

Hän  teki  kovan ja näkyvän  kampanjan:  Perussuomalaisten  heikon vaalimenestyksen vuoksi MEP:n paikka jäi tällä kertaa tässä vaiheessa saamatta. Analyysini on, että perusuomalaisten näissä vaaleissa myönteisempi  suhtautuminen Euroopan Unioniin, jota pidin positiivisena,  tuntuu takin käännöltä pois  Timo Soinin missä ”EU siellä Ongelma” linjasta.
Se ja Riikka Purran leikkauksilla rehvastelu jättivät protestihenkiset kotiin.

Puheenjohtajamme  Sirpa Hagsberg haluaa ryhmästämme kuvan  kesätervehdystä varten.   Hymy porukasta  irtoaa vasta kun huutelijoille vastaan, että kuva otetaan SDP:n hyvän eurovaalimenestyksen kunniaksi!

Kokoomuslaiset kehräävät: Toiset puolueensa menestyksen johdosta, toiset vahingonilosta.

Li Andersson on monien huulilla ja hänen menestystään pidetään ansaittuna, monella tuntuu olevan tietoa, että demarienkin kannattajista on monia häntä äänestäneitä. Vierellä istuva Harri Palomäki ottaa asian rauhallisesti.

Valtuustossa on paljon asiaa: Tilinpäätös kaikkine lisineen.

Valmistaudun vastaanottamaan kaupungin johdon esitykset varauksellisin mielin kysymällä ovatko ne hyödyllisiä?
Vai onko motiivina viedä valtuutettujen keskustelulta aikaa!

Esityksiä kuunnellessani muutan asennettani: Esitykset ovat tiiviit eivätkä toista toisiaan; Kyse ei ole pelkästä numerosulkeisista vaan kaupunginjohtaja Laura Leppäsen ja talousjohtaja Hely Lähteenmäen duo esittää kaupungin tilan myönteisesti, mutta myös ajatuksia herättävästi.

Kyllä iskusanalla aloittaen: He tietävät mistä puhuvat ja kertovat mitä tahtovat. He johtavat Naantalin kaupunkia. Onneksi, kun arvion vaihtoehtoja.

Lyhyt otos numeroista:

Kaupungin tilikauden tulos on +10 390 088,04 euroa. Olemassa olevia vapaaehtoisia varauksia puretaan poistoerona suunnitelman mukaan 147 017,97 euroa. Uusia vapaaehtoisia varauksia muodostetaan 10 000 000 euroa tilinpäätöskirjassa esitetyn mukaisesti. Näin kaupungin tilikauden ylijäämäksi muodostuu +537 106,01 euroa, mikä ehdotetaan lisättäväksi edellisten vuosien ylijäämään.

Valtuuston merkittävin asia oli uuden kauppakeskuksen Rautakauden asemakaavan.

Asia on valmisteltu ja selvitelty laajasti liitteitä on varmaan yhteensä satoja sivuja. Suurin osa koskee kaupallisen toiminnan perusteluja, mutta  ympäristönäkökulmaakin on tarkasteltu.

Kaava on edennyt ripeästi hyvä niin.
Rohkenisiko arvioida, että hankeen yksityiset osapuolet osaavat pitää puoliaan paremmin ainakin verrattuna vaikka Aurinkosäätiön laajennushankkeen vuosia jatkuneeseen nihkeyteen.

Ja sitten se joka jurppii:

Kun Tallinpuiston asemakaava kiihkeästi ajettiin, yritimme tarjota näitä alueita säästääksemme se mäen rinteen, joka nyt on hävitetty lopullisesti. Silloin näitä nyt toteutettavia esityksiä pilkattiin ja väitettiin esitysten olevan mahdottomia.

Suuri vahinko saatiin aikaan kaupungin johdon ja kuuluisan KKK ringin toimesta.

Ainut jollakin tavalla järkiargumentti eli  Tockmanin saaminen oli sekin puppua.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa