Mikko Rönnholm

Väärän todistuksen antajan vanhat vitsi eivät naurata

Soini ykkösaamussa 20220923
Kreeta Karvala tivasi terävästi  Timo Soinilta jälkiviisaissa, että  tiesikö hän ulkoministerinä vuonna 2017 etukäteen Fortumin Uniper-kaupoista?

Korvat heiluen Soini  kiisti ja vetosi jos kerran Sipilä ja Lintilä sanovat , että 15 minuuttia ennen vasta tieto tuli, niin sitä pitää uskoa !
Se, että sähköverkkojen myyminen Pekka Haaviston olleessa omistusohjausministerinä oli juurisyy Uniper-onnettomuuteen, oli tietenkin soopa  sekin.
Soinin kohdalla sopii todeta, että jokainen tulee uskossaan autuaaksi. Ullanlinnan mäen suunnalta taitaa kuulua  rippioven kolinaa.

Mutta vanahan tuppurainen tappuraisen takuumiehenä oli hauskalla jutulla väärän todistuksen naamioimista

Uniper-ongelma oli alkuvuodesta Fortumin   sylissä.  Sitä Fortumin johto uudella rahalla yritti ratkaista. Kysymys oli  yritysjohdon suuresta riskinotosta, jossa pantiin – kuten usein tehdään –  hyvää rahaa huonon perään.

Mutta tämä tyhmyys näissä vaikeutuneissa olosuhteissa pystyttiin hoitamaan saman yritysjohdon voimin tosin tällä kerralla valtion omistajaohjeuksen tukemana.
Eikö ollutkin Timo aikamoinen vahoinko ettei tullut vahinkoa?

Asiantuntijat pitkänä rivinä pitävät saavutettua neuvottelutulosta hyvänä melkeinpä parhaana mahdollisena ja sitä samaa mieltä näyttävät olevan sijoittajatkin. Mutta niinhän on, että projekti sääntöjen mukaan syylliset palkitaan ja syyttömät tuomitaan. Kohtuutonta kovassa paikassa hyvin selvinnyttä Tytti Tuppuraista kohtaan.

Perimmäinen juurisyy on liian suuri riskinotto. Siihen asiaan varmaan palataan tälläkin palstalla, kun pohditaan miksi raha saa aina palkkansa.

 

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa