Mikko Rönnholm

Vaalitenteissä liikaa väkeä – tosiasiat työnnettiin taustalle

Vaalitentti 20230321
Yleisvaikutelma: Pirteitä olivat kaikki ja pointit tulivat esille ja hyökkäyksiäkin nähtiin enemmän kuin ennen, sanoivat aamutelkkarin asiantuntijat.

Vallikeskustelujen loppusuoralle tultaessa asianäkemykset saavat väistyä, oli näkemykseni

Petteri Orpo saa bluffata, samalla kun leikataan niin samalla palveluja parannetaan.
Riikka Purra selittää vihreän mustaksi.  Tosiasiat ja kansainväliset tiede ei persujen tefloniin tartu. Se on nationalistista populismia.

Täältä paikallisella tasolla katsottuna hämmästyttää se, että vain Li Andersson muisti kertoa, että terveyden hoidon ongelmat niin rahoituksen kuin palvelujen puutteidenkin osalta on kunnissa luotu.

Esimerkiksi Naantalissa on vuosittain äänestetty hoitohenkilökunnan lisäämisestä; SDP esitykset on kaadettu Kokoomuksen johtavan porvarillisen blogin toimesta. Vanhusten palveluasumisen ratkaisut on tekemättä ja aktiivisesti on vastustettu Aurinkosäätiön laajennusta.  Lähes kaikki kunnat  ovat alibudjetoineet sotemenot ja se aiheuttaa lisärahoitustarvetta.
Tietenkin ajatteleva asioita seuraava ymmärtää, että kahden kuukauden toiminta-ajan perusteella ei voida johtopäätöksiä tehdä.

Ja sitten vielä se tosiasia, että Suomessa terveydenhoidon kokonaiskustannusosuus on vertailumaita alhaisempi. Vain   Sanna Marin oli rehellinen vaatiessaan , että terveydenhoitoon  tarvitaan miljardin lisärahoitusta sen sijaan että sieltä leikattaisiin.

Ps. Antti Lindtman on rauhallisen selkeä arvioidessaan illan puheenjohtajaväittelyä.

Ne maat, jotka ovat tukeutuneet fossiilisiin polttoaineisiin ovat kärsineet nyt kaikkein korkeimmista energian hinnoista. 

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa