Mikko Rönnholm

Turku pystyy parempaan

Kiss my Turku Hs 20200621

Luettuani Turun Sanomien helatorstaisen pääkirjoituksen täällä Saimaan rannalla tuli mieleeni monille kertomani ajatus Turun vetovoimakohteiden sijoittelusta.
Uhkarohkeasti päätin sekaantua suuren itäisen naapurin asioihin ja lähetin TS.lle alla olevan tänään lehden mielipidesivuilla julkaistun  kirjoituksen:

Turku pystyy parempaan

TS:n  pääkirjoitus 26.5.2022 Inflaatio varjostaa Turun hankkeita  päätyy arvioon; ”Elinvoimainen Turku tarvitsee kehittyäkseen investointeja, myös näyttäviä kärkihankkeita.” 

Lisäisin tähän omaperäisiä ja Turun luontaisia.
Siksi pyydän kysyä, olisiko vakavasti harkittava Turun ratapihahankkeen siirtämistä satamaan?

Tampereella Nokia Arena on hyvillä paikallisilla perusteilla onnistuneesti ratapihan päällä. Turun ei pitäisi sitä matkia. Entisellä pääkaupungilla on edellytykset parempaan!
Merikaupunki Turulle historiallisena lännen porttina olisi ominaisempaa liittää solmukohta satamaan nyt vireillä olevan terminaalihankeen yhteyteen.
Pääkirjoituksen mukaan ”Matkustajaterminaali on Turun käyntikortti, joten sen toivotaan tarjoavan käyttäjilleen eettisiä elämyksiä.”
Jospa siihen yhdistyisi myös muita kuten tapahtumien elämyksiä, niin siitä voisi tämän lisäksi tulla taas voimistuvan pohjoismaisen yhteistyön symboli.

Turun Sanomat osoitti luovuutta toimittaja Pekka Hakasen fiksulla Raisionlahden satamaidealla. Ideoita siis löytyy, kunhan ei juututa.
Nyt olisi inflaatio uhkien aikana hyvä suunnitella luovasti tulevia investointeja myös niiden sijoittamista ja ajoittamista, sillä   
investointeja tullaan hetken päästä tarvitsemaan talouden elvyttämiseksi.

Mikko Rönnholm, Turun ystävä Naantalista

Kuva, jonka olen joskus pistänyt talteen kertoo, että Turku osaa ja haluaa nähdä alueen laajempana – eikä pelkästään laajentumaista tavoitellen. Matkailusihteeri Pertti Paasiokin sanoi, että Turun paras matkailukohde on Naantali ehkä hieman vieraskoreasti, mutta kuitenkin.

Turun vetovoiman puolesta kannatta meidän kaikkien nähdä vaivaa muistaen juuri nyt tänä hetkenä, että ystäviä kannatta hakea läheltä kuten Suomen Ruotsista!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa