Mikko Rönnholm

Talous ei ratkaisekaan – vaan tunnelma

rana Foroohar Trump 2. 20231203

Trumpin toinen kausi ei voisi tuoda samoja etuaja; veronalennukset ja alhainen  korko on jo korkeissa kursseissa, joten helpot keinot  on käytetty eikä tulleista ole iloa jenkkiduunarille. USA:n valtava velkamäärä ei myöskään anna pelivaraa.

                           Bidenin  hallinnon suunnitelmat eivät ole täydellisiä. Mutta Biden ymmärtää, että et voi vain lyödä Kiinaa – sinun on luotava paradigman muutos kotona, jos Amerikka aikoo saada takaisin poliittisen ja taloudellisen mojonsa – taikakalupussinsa!

Yhdysvaltain poikkeuksellisuus on aina perustunut maahanmuuttoon, kuten kirjailija David Leonhardt esittää uudessa kirjassaan Loistava tulevaisuus oli meidän: Tarina amerikkalaisesta unelmasta. (Ours Was the Shining Future: The Story of the American Dream.) Juuri maahanmuutto on taannut korkeamman trendikasvun kuin muissa kehittyneissä maissa ja viime vuosina auttanut hillitsemään inflaatiota. Trump haluaa tietenkin rakentaa muurin – kaikin tavoin.
Yritysten pitäisi miettiä tarkkaan, mitä se merkitsisi heille ja maalle, ja tehdä kaikkensa varmistaakseen, että niin ei tapahdu. rana.foroohar@ft.com

Oma huomioni on, että Clintonin aikuinen slogaani ei toimi. Joe Bidenin kovat talouden saavutukset hukkuvat muihin tunnelmiin ja vaikutelmiin eli uuden ajan

 it’s not economy stuppied

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa