Mikko Rönnholm

Soini pelastaa oikeiston ja persut

Soini Kultarannassa 20170611

Politiikka ei ole rikki, mutta Sipilän hallitus on kaput. Se on kakistokraattinen.
(Ja kakistokraattiinen hallinto, jota termiä ei käytetä Suomessa, tarkoittaa Kakistokratia (Kakistocracy) on hallintojärjestelmän, jota johtaa pahimmat, vähiten koulutetut tai häikäilemättömimmät kansalaiset.)

Kaikki tämä alkoi mielettömästä sote-maakunta lehmänkaupasta. Se oli liberalistisen talouspolitiikan Stubbin ja takametsien Sipilän liitto, jonka Soinin yliturvonnut kaikkivoipaisuus vahvisti.

Sote on ollut suuruudenhulluuden ja omanvoiton tavoittelun monumentti, se on suomalainen Meksikon muuri.

Tätä hallituksen kärkihanketta on ylläpidetty taktisella operaatio hillotolpalla eli perussuomalisten ministeriopposition operaatiolla perustamalla uusi Sininen puolue. Tässä ei välitetty tasavallan presidentin näkemyksistä eikä piitattu perustuslain kirjaimesta eikä hengestä. Meillä on omat säännöt. Joihin kuuluu periaate, että omat mielihalut voittavat tosiasiat.

Hesarin Teija Sutinen analysoi ja kaiketi vähän ihmettelee sote-uudistuksen nykytilaa. Hän päätyy juttunsa lopuksi:
Markus Lohi kiteytti tämän naulan kantaan kokouksen jälkeen:

Tämä systeemi ei vain toimi.”
SYSTEEMI ei toimi, mutta soten hautajaisia ei voi vielä järjestää, koska perustuslakivaliokunnan vakaa tarkoitus on tehdä lausuntonsa valmiiksi heti kun mahdollista. Ensi viikolla, seuraavalla… tarkkaa ennustetta ei pysty kertomaan.
Lausunnon sisällöstä riippuu, onko soten seuraavalla etapilla eli sosiaali- ja terveysvaliokunnalla realistisia mahdollisuuksia tehdä lakien loppusilaus valmiiksi.
Perustuslakivaliokunnassa pystytään ehkä toimimaan yli hallitus- ja oppositiorajan, mutta sosiaali- ja terveysvaliokunnassa meno on paljon poliittisempaa. Jos tässä vielä soten finaaliin päästään, siitä voi tulla äänekäs ja värikäs.

Nyt hallituspuolueet hädissään yrittävät kääntää syyttävän sormen eduskuntaan. ”Systeemi ei toimi” on väärä todistus.

Päinvastoin systeemi yrittää saada tolkkua mahdottomaan sotkuun. Ja jos käy niin onnellisesti, että sote ei toteudu se on niin sosiaalikysymysten kuin terveydenkin kannalta hyvä tulos. Ja mikä tässäkin  kaikkein kummallisinta on se, että ilmeisesti näin tehden pelastetaan hallituspuolueet, jotka voivat perästä sanoa, että jos sote olisi tehty, niin ei tässä oltaisi. Toteutumaton vaihtoehto on useasti paras!

Nyt hallituksen Soinin ja kumppaneiden ministerikikkailun ja soten yhdistelmä on antamassa tekohengitystä perussuomalaisille. Soinin hallitusseikkailu ja soten tukeminen olisivat vieneet populistisen puolueen takaoikealle unholaan.
Nyt Halla-ahon puolue on saanut sotevastaisuudella profiiliinsa muutakin kuin arveluttavia yhteyksiä ääriliikkeisiin. Ja uudelleen ja uudelleen höpläytetään tavallista tallaaja. Vanha-aatami uusissa vaatteissa on valmis taas kerran soinilaisuuden hengessä vetämään nenästä köyhää kansaa. Ja tällä tavalla pelastetaan suomalainen oikeistofraktion, jonka teflon on tässä ehtinyt vanhusten hoidon todellisuudessa naarmuuntua, ja jonka politiikan sisältö todellisen opposition toimesta on tullut paljastettua kovaksi oikeistolaisuudeksi.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa