Mikko Rönnholm

Rohkeita ja osaavia tahtopolitiikkoja äänestämään

Terveyskeskuksen päivystys 20220104

Aluevaalit eivät innosta. Moni fiksukin epäröi, kun ei ole selvää tietoa uudesta järjestelmästä, ja kun ei ole julkistakaan kiinnostusta ole riittävästi; ei ole syntynyt sellaista urheilukilpailutunnelmaa – jännitys puuttuu.

Välinpitämättömyys valtaa alaa ja äänestysprosentti on jäämässä alle 50 prosentin.

Kuitenkin asiallisesti arvioiden aluevaaleissa on äänestäjien kannalta todella painavista ja merkittävistä kaikkia meitä koskevista asioista kysymys.  Niinpä olenkin huomannut, että ajattelevat kanssaihmiset alkaneet pohtia omien lähipalvelujen  tulevaisuudesta; keskitetäänkö palveluja, menetämmekö Naantalin terveyskeskuksen kysytään, kun Naantalin asioista ei päätetäkään Naantalissa.
Välittömiä radikaaleja muutoksia tuskin on odotettavissa, mutta suuremman organisaation virkavaltaisuus voi yllättää. Esimerkkinä tästä  on Naantalin arki-iltojen ja lauantain päivystysjärjestelyistä käyty kamppailu.

Vuonna Naantalin päivystys olisi siirretty kokonaisuudessaan Turkuun, jos kaupunginjohtajan johdolla tehdyt virkamiesten esitykset kesällä 2014 olisi hyväksytty.

Sosialidemokraattinen kaupunginhallitusryhmä (Hannu Aalto, Arja Hentonen, Sirpa Hagsberg) sai päätöksen teon siirrettyä. Kädenvääntöä kesti koko syksy. Toistuvasti  yritettiin virkamiespäätöstä runnata läpi, milloin milläkin säädösargumentilla väittämällä, että siirto on pakko tehdä, tai että sen avulla säästetään.
Paikallisen päivystyksen pelasti luottamushenkilöiden käytännön läheiset perustelut ja vahva tahto puolustaa joustavia palveluja.  Lopulta yksimielisesti nykyinen hyvin toimiva järjestelmä hyväksyttiin. Ja niin päivystys toimii kuten kuvasta näkyy!

Aluevaltuustoissakin tarvitaan luottamushenkilöitä, jotka haluavat valvoa viranomaisten toimintaa ja joilla on rohkeutta puolustaa asukkaiden palveluja. Eikä ole harvinaista, että palvelujen käyttäjä kohtaa epäkohtia, joista on voitava puhua luottamuksellisesti. Sitäkin varten ovat aluevaltuutetut.

Oman ja kanssaihmisten hyvinvoinnin turvallisuuden varmistamiseksi kannattaa äänestää aluevaaleissa.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa