Mikko Rönnholm

Pitkä – suuri – pyhä perjantai

Trapin pöytä

Hiljaisella viikon jokaisella päivällä on muinaiset nimet malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko, kiirastorstai ja tänään on pitkäperjantai, jonka sanan alkuperä tulee ruotsin kautta vanhasta englannista, vaikka nykyisin siellä käytetään hyvää , joanka alkuperä  Good on pyhässä. Slaavilaisissa maissa puhutaan suuresta – tietenkin.

Tottumuksesta varmaankin mutta myös perustellusti pitkäperjantai sopii niin raamatullisiin kuin kotona opetettuihin käyttäytymistapoihin ja vielä sitten säähänkin aika usein,  kuten tänään.

Päivän tekstin lainaan TS:n pääkirjoituskolumnin lopun:

Länsimaisissa demokratioissa haikaillaan vahvan johtajan ja autoritaarisemman hallintatavan perään. Tutkimuksen ja tiedonvälityksen uskottavuutta nakerretaan, oikeuslaitoksen puolueettomuus kyseenalaistetaan, universaalit ihmisoikeudet ja niiden turvana olevat kansainväliset sopimukset pyritään kiistämään.

Matteuksen pääsiäisen evankeliumi on edelleenkin kovin ajankohtainen. Ylipapit ja vanhimmat saavat kansan yllytettyä huutamaan Barabbasta. Laillisuusperiaatteet hukkuvat yltyvään meteliin. Ja vastuulliset pesevät kätensä. Kirjoittaja on sosiologian ja sosiaalipolitiikan dosentti Olli Kangas

Ja sitten takaisin maallisiin asioihin ja suositukseen:

Jos Haluatte virkistäytyä ja samalla  tukea  paikallista työllisyyttä sekä ympärivuotista ravintola palvelua, niin käykää Trapissa

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa