Mikko Rönnholm

Pitäisikö joustaa ja valita mahdollisista paras!

Pressa gallup HS 20240122

Tuoreen HS-gallupin perusteella uskaltaa jo ennustaa, että Sdp epäonnistuu kolmansissa presidentinvaaleissa peräkkäin – se on vanhalle mahtipuolueelle nolo saldo. Urpilaista kannattaa viisi prosenttia eli selvästi alle puolueen kannatuksen tason. Demarien kannattajista kolmannes on jo Haaviston takana.

Syy voi olla osin Urpilaisen oma, sillä hän vaikutti haluttomalta lähtemään komissaarin paikalta vaalitaistoon. Mutta Urpilaisen matala kannatus kertoo myös isosta muutoksesta. Presidentti Tarja Halosen teemojen uudelleenlämmitys ei tässä ajassa pure. HS pääkirjoitus 23.1.2024

Tähän ollaan tulossa ja tässä ehkä vielä käy niin, että Suomen herraonni jatkuu.
Mutta riskinsä tässä on, että muutkin puolueet SDP:n tapaan menettävät otteensa pressavaaleihin.
Nyt ollaan tilanteessa, jossa on pakko sanoa, että puolueemme kannattajat, jotka vielä harkitsevat äänestys, niin kannattaa miettiä kokonaisuutta. Viime kädessä nyt valitaan Suomelle presidenttiä. Puolueen kunnia ja maine on toisarvoinen asia – se peli on valitettavasti menetetty.

Elättelin toiveita, että Suomesta lähtee Eurooppaan ja maailmaan viesti, että liberaalidemokratia pärjää niin hyvin, että toiselle kierrokselle olisi kaksi liberaalidemokraattia. Nyt on riskinä, että Suomesta välittyy ja vahvistuu sama lohduton kuva kuin muualta, että vaalissa nostetaan ehdokkaita, joiden taustalla on tyhjä puolue eli että ehdokkaat eivät ole minkään järjestödemokratian ja perinteen kouluttamia. Tällainen ehdokas on arvaamaton, enkä nimeltä ketään mainitse.

Sen sijaan sanon, että johtonelikossa on kolme liberaalidemokraattia, joista mielestäni Olli Rehn olisi tasapuolisin.

PS.

Richard Milne ,FT:n  pohjoismainen ja Baltian maiden kirjeenvaihtaja:

 Suomi on yhtä turvassa kuin se on ollut vuosisatojen ajan eikä pelkää provokaatioita tai hyökkäyksiä naapuri-Venäjältä, sanoo pohjoismaan (Suomen) ennakkosuosikki (Stubb) seuraavaksi presidentiksi.

Lausunnossa on jotain outoa – oksymoronia: Suomi  yhtä turvassa kuin se on ollut vuosisatojen ajan eikä pelkää provokaatioita tai hyökkäyksiä naapuri Venäjältä.
Vuosisatojen aikana Venäjä on ollut monia kertoja Suomen kimpussa viimeksi vuosina 1939 -1944 ja nyt se on rajalla provosoimassa .
Kyllä tässä asiassa on terve pelko parempi  kuin uho!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

2 vastausta artikkeliin

  1. Media ja lehdistö otti Stubbin lemmikikseen ja on monilla mielikuvilla muokannut hänestä Suomen tulevaisuuden kannalta parhaan uudeksi presidentiksi. Itse myös kallistun Rehnin kannalle.

  2. Mediatilaa ovat hallinneet Halla-ahon taktisesti älykkäät pelinavaukset. En ole huomannut Stubbia liehiteltävän. Sen sijaan hänen impulsiiviset ristiriitaisuutensa menneiltä vuosilta ovat olleet näyttävästi esillä. Siksi hänen suosionsa on yllättävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa