Mikko Rönnholm

Pääoma hyökkää ja ampuu omaan jalkaansa

Pääoma hyökkää KL 20190516

Kauppalehti, EK , Finanssiala, Kokoomus ja Perussuomaliset ovat ikuisella ristiretkellä verotus vastaan yleisesti ja aivan erityisesti kaikkia pieniäkin yrityksiä laajentaa veropohjaa maksukykyisten eli rikkaiden siis varakkaiden suuntaan.

Tätä laulua on laulettu liian kauan. Markkinatalous on ahneudessaan kaivamassa itselleen sudenkuoppaa.  Sen tietävät ne, jotka ajattelevat nenänvarttansa pidemmälle. Pitkään on uhattu pääoman paolla ja milloin milläkin verukkeella. Säästäminen on huipussaan ja pääoma maksaa laiskana, kun sille on pedattu mukava peti. Varillisuus on pistettävä töihin oikein tosissaan,  EIKÄ SE YTARKOITA VALTION TUOTTAVAN OMAISUUDEN MYYNTIÄ ala Sipilä.

Martin Sandbu, FT  on kirjoittanut, kuten näillä sivuilla on aikaisemmin kerrottu, viisaasti puolustaessaan varallisuusveroa:

Mutta säästöjen kannustimien ohella meidän pitäisi huomata kannustimet, joita se luo säästöjen sijoitus tavoille. Koska nettovarallisuusveroja kannetaan huomioon ottamatta pääoman todellista tuottoa, sillä nettopääomavero tosiasiallisesti rankaisee alhaisen tuoton investointeja ja palkitsevat korkean tuoton.
Joten vaikka merkittävä varallisuusvero alentaa koko pääoman määrää taloudessa, tämä pääoma on tuottavampaa ja korkea tuottavuuden kautta pääomaa kerääntyy nopeammin, mikä taas nostaa tuottavuuden kasvua yleisesti. Tämä on siis menetelmä, jolla verotetaan pääomaa, joka kasvattaa taloudellista kakkua, vaikka se jaetaan uudelleen.

Tällä hetkellä pääoman vapaamatkustaminen on rasite kansantaloudelle, siis kasvulle ja työllisyydelle. Pääomaa emme pysty alistamaan emmekä halua mitään  sosialisointia. Haluamme vain oikeudenmukaisen ja visaamman työnajaon pääoman ja työtätekevien välille. Porkkana ei voi jatkuvasti syödä, tulee ähky, siksi pientä liikettä ja ponnistelua lievällä verokepillä tekee kansantaloudelle poikaa.

Koska koittaa se aika, että Suomessakin mietitään lukemalla ajan merkkejä oikein. Olemme muita länsimaita perässä eivätkä meidän talouselliitti eikä heidän snaan saattajansa ole kovin luovia. Vahinko heille ja meille.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa