Mikko Rönnholm

Opettajat, maanviljelijät ja toimittajat herkkähipiäisiä!

Vakka-Suomen sanomat 20221013

Terveisiä kansakouluun

Poliittiset hahmot saattavat toisinaan lausahdella moniselitteisiä kommentteja. Taidetaan puhua kryptisistä puheenvuoroista. Me varsinaissuomalaiset voimme ylpeillä sillä, ettei maakunnastamme lähtöisin olevien presidenttien Mauno Koiviston ja Sauli Niinistön sanakoukeroista ole saanut tai ei saa välttämättä toisiaan mitään tolkkua.

Metafora eli kielikuva taisi olla kyseessä myös maanantai-iltana Naantalin valtuustossa, kun sanojaan asetteli puhetuulelle intoutunut Mikko Rönnholm (sd.), joka on kiertänyt muutakin kuin kuntapoliittista tahkoa. Tosin Rönnholm muistutti jo etukäteen, ettei saa loukkaantua toiveesta, että asia esitettäisiin tavalla, jonka jopa kansankoulun opettajat ymmärtäisivät. Sitä paitsi järin monessa kunnassa ei enää ole kansakouluja.

Rönnholm ei sentään esittänyt ta-vu-vii-vo-jen käyttöä, mutta sen sijaan hän ehdotti harkittavaksi Naantaliin pormestarimallia.

Jos Rönnholm pyrkii vielä kansanedustajaksi, EU-parlamentaarikoksi tai jopa presidentiksi, niin kyllä kansankynttilöiden äänet taisivat nyt mennä sivu suun tai ainakin ohi äänestysuurnan.

Maailman herkkähipiäisimmät ja pitkävihaisimmat ammattiryhmät ovat nimittäin täysin ilman perusteltua tutkimustulosta opettajat, maanviljelijät ja toimittajat

Lasse Lehtinen oli itse asiasta kuultaan viime viikolla telkkarissa. Toimittaja hän on  ollut ja on.  Hän kertoi sen ja lisäksi hän avoimesti tunnusti, että arvelee, että hän ja monet muut ensiksi lehtiä lukiessa katsovat mitä itse on kirjoittanut tai mitä itsestä on kirjoitettu.
Sellaisia olemme ja tästä syystä yllä oleva lainaus Vakka-Suomen Sanomista.

Alla kolumni kokonaisuudessaan. Hänen herkkähipiäisyys luokitus osuu – ja toiseksi todistaa, että poikkeus vahvistaa säännön; toimittajakin voi olla huumorintajuinen jopa itsekriittinen

Kunnallisista asioista tällää hetkellä objektiivisimpia juttuja löytää Vakka-Suomen Sanomista. Toimittajat lehden tekevät ja päätoimittaja on tekijöiden pää. Naantalikin tuli Vakka-Suomen osakkaaksi ja toivotaan, että lehti jaksaa jatkaa kiinnostusta ja ponnistelee saadakseen jalansijaa naantalilaisten silmissä.

 

Päätoimittaja Vesa Penttilän kolumni Terveisiä kansakouluun.Terveisiä kansakouluun

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa